Share |

Prázdninový Dyzajn márket v duchu svěžího designu, kreativních lidí a jedinečné atmosféry

foto: pořadatel akce

V sobotu 3. srpna od 10:00 do 20:00 se na piazzetě Národního divadla setkají špičkoví designéři, skvělá muzika, báječné občerstvení a doprovodný program pro děti i dospělé. Dyzajn márket je opět součástí letního festivalu Fiesta Nové scény ND.
 
Design
Na prázdninový Dyzajn márket je nachystána spousta novinek. Kromě zavedených designérů se představí noví tvůrci, z mnohých jmenujme Ouberi (dřevěné a přírodní příslušenství k mobilním telefonům), Natur Bureau (ručně vyráběné mýdlo a kosmetika), Chaluha (česká autorská značka zaměřená na oblečení a volnou grafiku), Babazinka s hravým oblečením pro děti a ženy, U štěstí dam (límečky, mašle a motýlky), Franny glass se sladkými šperky anebo Alebo - závěsná houpací křesla.
 
Na přehlídkovém mole krásné modelky předvedou tvorbu těchto značek:
absolutně ženské retro šaty From Kaya With Love, barevné a veselé šatičky Be Yours, něžné šaty Vosina For You, hravé punčochy Pipipunk.
Všechny modelky budou krásně a profesionálně nalíčeny vizážistkami z Make-up Institute Prague.
 
Ze stálých tvůrců se zúčastní Yaxi Taxi, Akari, Barbora Fialová, Playbag, Jane Bond Special, Flamingopark, atelier MATE, Zahrada na niti a mnoho dalších.  Na Dyzajn márketu pořídíte originální dámské, pánské i dětské oblečení, kabelky, pánské tašky, šperky, vlasové ozdoby a další módní doplňky, bytové doplňky, hračky, kosmetiku, dobrůtky a mnoho dalšího, vše ve špičkovém zpracování.
 
Zastavit se můžete u Marušky z Co si dneska vezmu na sebe!? na kávu, popovídat si, nechte si poradit a dobře se pobavit. Maruška si rozprostře svůj puntíkatý stoleček a bude se na vás těšit.
 
Muzika
O hudební doprovod se tentokrát postarají svou perfektně propracovanou a zároveň spontánní romantickou skladbou Sunflower Caravan (klávesy, basa, bicí), kterým fandí i samotný Glen Hansard (několikrát byli jeho předskokany). Dále Calm Season, držitelé druhého místa Objevu roku 2012 v anketě Žebřík, alternativní formace špičkových muzikantů – baskytaristy The Prostitutes Adama Vopičky a cellistky Terezie Kovalové. A taky DJ Martin Mikuláš (Phono.cz / Radio 1) se skvělou hudbou z vinylových desek: swing, rock'n'roll, soul, funky breaks, latino, hip-hop nebo house. Hudební design od Mikuláše.
 
Doprovodný program a občerstvení
Se svými ratolestmi můžete zajít do dětského divadélka, nebo je bezstarostně zanechat v dětském koutku kavárny Divoké matky, ty se už o ně s přehledem postarají. Projekt Divoké matky (za nímž stojí Kristýna Liška Boková a Zuzana Kolková) vytváří prostor, kde se dětem nedávájí žádné mantinely, zabaví se samotné, tvoří, rozvíjejí samy sebe a rodič si v klidu může popít kávy či něčeho ostřejšího. Divoké matky nabídnou skvělou kávu od Mamacoffee. Ke kávě se báječně hodí...třeba palačinka od Galetky. U stánku kavárny Jericho dostanete skvělé jídlo, pivo, víno a nealko nápoje. Osvěžující letní drinky si můžete dát u Lemonade, a  PastaArt s čerstvými těstovinami vás přesvědčí, že „už nikdy jinak“.
 
Prázdninový Dyzajn márket tentokrát podpoří Domov Sue Ryder. Ten v rámci svých fundraisingových aktivit provozuje síť dobročinných obchodů, jejichž výtěžek je použit na dofinancování péče o klienty, kteří potřebují v důsledku nemoci či vysokého věku pomoc druhých.  
 
Prodejní výstava autorské tvorby - umění, šperky, móda, doplňky, cenově dostupný design, kultura, hudba, dobré jídlo, pohodová atmosféra, přátelské prostředí...to vše je Dyzajn márket.
 
Vstup zdarma
 
Více na www.dyzajnmarket.com, www.facebook.com/dyzajnmarket


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.