Share |

PechaKucha Night zítra v Aeru!

foto: pořadatel akce / Julius Reichel

PechaKucha Vol. 58 - 25. 4. od 19.20 v kině Aero

"Pokud jste pravidelnými návštěvníky PechaKucha, čeká vás nejlepší večer, který jste zatím viděli, pokud se chystáte na PechaKucha poprvé, nemohli jste si vybrat lepší termín.", vzkazují pořadatelé.
 
Hodně lidí si myslí, že na PechaKucha můžete vystoupit, jen když máte vtipné téma nebo jste estrádní bavič. V dramaturgické radě PKNP to úplně neplatí, a proto jsme moc rádi, když daří pozvat mluvčí s vážnými tématy: na nadcházejícím večeru vystoupí režisér Ondřej Elbel, který stojí za knihou Objekt Julek, komiksem, který zachytil příběh disidenta Julka Vargy, který se přes své tělesné postižení postavil režimu, kterého se bál i kdejaký svalnatý chlap. Knihu měl ilustrovat Martin Jabůrek, práci začal, ale bohužel nenadále opustil tento svět, a tak ji dokončili jeho kolegové Vendula Chalánková, Michal Estrada, Marie Butula Cichá, Pavel Matyska a Jan Karpíšek. (www.facebook.com/ObjektJulek/, www.vetrnemlyny.cz)
 
Prostřednictví galerie Norma Space se do Čech dostává projekt Letters to the Mayor, který vyzývá širokou (nejen architektonickou) obec, aby napsala svému primátorovi (v našem případě primátorce), dopis, ve kterém by pomohli definovat témata Prahy pro budoucnost. Výběr z korespondence přečtou spolukurátorka projektu Kateřina Kulanová a spoluzakladatelka Norma Space Petra Karlová. (http://www.norm-a.com/index.php?page=home_gallery)
 
Architektka Elen Fialková přijde ukázat, jaké by byly možnosti Pražského hradu pro veřejnost, kdyby ho neobýval někdo, kdo nás straší neopodstatněnými hrozbami.
 
Absolutními mistry v umění smíchu, při kterém vám běhá mráz po zádech, je Divadlo Vosto5. O tom, co chystají po skvělém posledním představení Společenstvo vlastníků, přijde podebatovat Petr Prokop s Jirkou Havelkou. (www.vosto5.cz)
  
Výtažek světa internetu připláclý na tištěné stránky představí Jan Vytiska a Ondřej Šorm, kteří stojí za knihou Best of Inernet, (http://amazingbooks.cz/)
 
Historik umění a kurátor projektu Tranzit Display Vít Havránek speciálně pro nás vybral pár kousků ze své obrovské sbírky gifů.
 
Mladou uměleckou obec zastoupí sochařka Kateřina Komm (www.katerinakomm.com), malíř Julius Reichel (www.facebook.com/julius.reichel) a keramik Adam Železný (http://adam.ferrum.name/), jehož práce se vyznačuje nejen zálibou v přírodních materiálech, ale i zálibou v třaskavinách.
 
Fotograf Filip Beránek sice vystudoval reklamní fotografii, ale jeho práce je ovlivněná především hnutím DIY. (www.filipberanek.com)
 
Svět filmu zastoupí sportovní komentátor Jakub Bažant a režisér Radim Špaček, kteří spolupracují na filmu Zlatý podraz. Podle knihy Nebáli se své odvahy převádějí na plátno historii československého basketbalu válečného období, jehož triumfem byl titul mistrů Evropy v roce 1946.  
 
A na závěr zlatý hřeb: Antonín Střížek – malíř městských příběhů zachycených v jednom záběru. Obrazy, které se vám vryjí do sítnice! (www.galeriepn.cz/umelci/antonin-strizek)

Vstupenky kupujte online zde: 1url.cz/et6D2


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.