Share |

Ochutnali jsme: Sabores Tapas & Vinos

foto Sabores Tapas & Vinos

Sabores Tapas & Vinos je nový podnik zaměřující se na nejvybranější španělskou gastronomii.

V centru Prahy už několik měsíců dostanete tapas i hlavní jídla ze surovin dovážených od top producentů ve Španělsku, případně vyráběných na zakázku u nás.
Museli jsme tam zajít ochutnat.
Sabores je světlý podnik, který v jednoduchém interiéru s dotaženými detaily nabízí vysokou gastronomii. Každé sousto je zážitkem, a to jsme už něco ochutnali. Chřest (s Joselito majonézou a pět let zrající šunkou způsobí strávníkovi euforii) z Navarry, jehož kvalita je garantována chráněnou zeměpisnou známkou (Indicación geográfica protegida) má asi třikrát tolik chřestového aroma než to, co pořídíte v samoobsluze za rohem. Důvtipné kombinace surovin nabízejí vyváženost, ale i spoustu překvapení: borůvky a lilek? Můžou se doplnit daleko lépe, než byste čekali. Společně s burratou a perlami z lanýžového oleje tvoří zajímavou a příjemnou kombinaci. Kalamáry s paprikovou majonézou na fazolkách s morcillou jsou prostě boží - morcilla je španělský druh jelítka a dodá jídlu zemitý, hluboký tón.
Z desertů jsou v nabídce tradiční churros s horkou čokoládou a námi otestovaný katalánský krém. Tady se drží tradiční receptury, tajemství je opět v prvotřídních surovinách - tenoulinká karamelová krusta a pod ní dokonalá směs žloutků, vanilky a pomerančů. 
Ať už obvykle pijete cokoli, tady doporučuji ochutnat alespoň jedno ze stovky druhů vín, která zde nabízí. Vyzkoušeli jsme lehké Enate Rosado Cabernet Sauvignon, Somontano; má zvláštní karmínovou barvu a sytě ovocnou chuť i vůni, a bílé Pazo de Señorans Albariño 2014, obě na doporučení personálu a obě výborná. 
Pokud přece jenom odoláte vinnému lístku, ochutnejte domácí limonádu - třeba maracujovou jako my.
 
www.saborestapas.cz
www.facebook.com/saborestapas


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.