Share |

Mystic Sk8 Cup 2012: Vítězství ve všech disciplínách putuje do zámoří

foto: Jaroslav Kučera

Vítězstvím Austena Seaholma z Kalifornie skončil závod ve streetu na Mystic Sk8 Cup 2012, světovém poháru ve skateboardingu každoročně pořádaném v Mystic Sk8 parku na Štvanici. Z domácích jezdců nejlépe zajel Tomáš Stejskal, který skončil třetí, a Maxim Habanec na pátém místě. V disciplíně Bowl pak Martin Jurášek získal bronzovou medaili.

Světový pohár ve skateboardingu po osmnácté v historii navštívil Prahu a do skateparku na pražské Štvanici přilákal během tří dnů přes 12000 diváků, kteří měli možnost sledovat vrcholový skateboarding v podání předních světových jezdců ze Spojených Států, Kanady, Brazílie, Japonska, Argentiny, Španělska i České republiky. Díky přímému přenosu, který na kanálech 4elements.cz a extreme.com sledovalo přes 25 tisíc diváků po celém světě, tedy o deset tisíc více než v roce předcházejícím.

Kromě skateboardingu bylo na Štvanici k vidění množství koncertů a DJ setů, lidé se bavili na skimboardech, pro děti byla určena fingerboardová trať – přesná kopie velkého štvanického skateparku. Stánky s oblečením a občerstvením pak nabízely návštěvníkům ideální podmínky pro příjemné prožití prázdninového víkendu.

Výsledky:

Street muži

1. Austen Seaholm
2. Ryan DeCenzo
3. Tomáš Stejskal
4. Roger Silva
5. Maxim Habanec

Bowl

1. Charlie Blair
2. Alex Sorgente
3. Martin Jurášek

Street ženy

1. Alexis Sablone
2. Leticia Bufoni
3. Lacey Baker

www.mysticsk8cup.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.