Share |

Mystic SK8 Cup nabídne návrat ke kořenům i přímý přenos

 

17. ročník legendárního závodu proběhne ve dnech 15. - 17. července 2011 ve Skateparku na Ostrově Štvanice v Praze. Závod je zařazen do série Světového poháru ve skateboardingu – World cup skateboarding 2011 (WCS) jako jedna z pouhých tří evropských zastávek v letošní sezóně (Itálie, Anglie, Praha). 

Nejlepší světoví jezdci budou závodit v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick o $30.000. Dívky závodí pouze v disciplíně streetstyle o 2.500 USD. Závod se řídí pravidly kanceláře World Cup Skateboarding. WCS zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky, které se započítávají do průběžného pořadí světového poháru ve skateboardingu.

Street a bowl je navržen pro vrcholný skateboarding Radkem Teichmannem z Mystic Constructions ve spolupráci s ikonami skateboardingu, jakými jsou Dave Duncan nebo Brian Patch. Street, bowl a tribuny pro diváky jsou zastřešené. „Na MSC je pro nás každoročně důležitá spokojenost jezdců, což nám pomáhá hostit i ta nejlepší jména světového skateboardingu. Proto stavíme streetstyle překážky podle posledních trendů tak, aby inspirovaly k výkonům, které posunují limity skateboardingu,“ říká Tomáš Rejman, šéf organizačního týmu závodu a zároveň dodává, že Mystic Sk8 Cup je profesionálními jezdci považován za prvotřídní světový závod a patří k oblíbeným prázdninovým akcím v Praze.

Na Mystic Sk8 Cup 2011 jsou zajištěni top jezdci z celého světa, očekáváme přibližně 150 profesionálů z cca 25 zemí. Mezi potvrzenými jezdci jsou například legendární Mike Vallely, jezdci ze stáje Volcom - Dustin Dollin, Chima Ferguson, Collin Provost a Aaron Suski z USA, Chris Pfanner, Peter Molec ze Slovenska, vítěz MSC 2005 Bastien Salabanzi z Francie a rovněž jezdci ze světového DC shoes týmu. 

Česko bude reprezentovat 20 nejlepších jezdců kvalifikovaných na základě průběžných výsledků Českého skateboardového poháru. České publikum bude zvědavé na jízdy Maxima Habance, loňského vítěze MSC v disciplíně streetstyle a Lukáše Daňka Mistra ČR ve skateboardingu v roce 2010.

V pátek se jede předkvalifikace streetstyle pro nekvalifikované evropské jezdce, z té postupuje 20 jezdců do sobotní kvalifikace. V sobotu se jede také kvalifikace v disciplíně bowl. Semifinále v obou disciplínách proběhne v neděli odpoledne. Finále v bowlu se jede v 17 hod. a ve streetu v 18.30 hod. Závody zakončí divácky oblíbená disciplína best trick kde se jezdci snaží odjet ty nejnáročnější triky. Předání cen a prize money bude po 20 hodině.

Nedílnou součástí Mystic Sk8 Cupu jsou jeho diváci, lokální i z celého světa, kteří díky své znalosti skateboardingu vytvářejí zcela jedinečnou atmosféru. Pro návštěvníky je kromě závodu připraven i bohatý doprovodný program (restaurace, bary, výstava umění, stánky se skateboardovým vybavením, živé koncerty a djs). Letos jsme poprvé umístili všechny doprovodné akce do Relax zóny, která bude propojena se streetem a bowlem velkoplošnou obrazovku ke sledování přímého přenosu závodů, takže deky a děti s sebou! 

Závod bude v sobotu a v neděli přenášen live na oficiálních stránkách www.mysticsk8cup.cz, kde můžete najít další informace včetně předprodeje lístků a programu.

Více informací i akreditační formulář pro jezdce i média naleznete na stránkách závodu –   www.mysticsk8cup.cz

Program:

Pátek 15. července
10.00 - 14.00 registrace a trénink
15.00 - 18.00 street předkvalifikace
19.00 kapely a DJs

Sobota 16. července
14.00 street kvalifikace mužů a žen
17.00 kvalifikace bowlu
19.00 kapely a DJs

Neděle 17. července
14.00 street semifinále
17.00 finále bowlu
18.30 street finále
20.00 předání prize money


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.