Share |

Londýnské oko - průvodce netradičním Londýnem II.

Vánoční mejdan ve steně vás připraví na konec světa.

Tohle je trochu jako z Harryho Pottera. Na pár týdnů se ve stěně otevřely dvěře a za nimi se dějí velké věci. Vlastně, nijak extra velké ty věci nejsou, příjemné ale určitě.

V mostním pilíři podpírajícím dráhu londýnského overgroudu mezi zastávkami Hoxton a Shoreditch High Street probíhá několikatýdenní mejdan spojený s výstavou a dalšími aktivitami. Hned u vstupu je velký vánoční strom, pod nímž můžete nechat nějaký ten dárek. Po skončení akce je Santa nadělí místním bezdomovcům. Pomalu ale jistě se to tam kupí.

Každý den se pod cihlovými pilíři střídají stánky nabízející pochutiny z celého světa. Z jaké tradiční kuchyně čerpá inspiraci stánek Fishdog se nám zjistit nepodařilo. Vánoci promrzlé jedince zahřeje jablečný svařený rum, tukovou vrstvu chránící před mrazem lze potrénovat jedním z mnoha dezertů. Součástí akce je mobilní sítotisková dílna, pokud chcete dohnat zameškanou péči o zevnějšek, lze si na místě nechat udělat nehty.

Po večerech se o hudební kulisu starají místní Dj's. Vybavení tunelů je čistá improvizace a na všem je vidět, že to do pár dnů zmizí a mezi pilíři se budou zase prohánět lišky a krysy. Takže jestli se budete poflakovat kolem Shoreditche, zaskočte se podívat. Dokud jsou dveře ve zdi otevřené.

1. až 23. prosince 2012

Street Feast X-Mass Grotto (udělat link - www.streetfeastlondon.com/grotto)

Shoreditch Tunnels

London EC1V 9LP

Nejbližší stanice jsou Old Street (underground, DLR) a Shoreditch Hight Street (overground).
 
Text a foto: Ondřej Horák

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.