Share |

Krátké ohlédnutí za sedmatřicátou „filmovkou“

 
Největší nesoutěžní filmový festival u nás zakončil svůj sedmatřicátý ročník poslední červencový den. Jaký vlastně byl letošní filmový ráj?
 
Na festival do Uherského Hradiště přijelo skoro šest tisíc diváků, na koncerty jich přišlo jen o dva tisíce méně. Neuvěřitelných 18 500 návštěvníků přilákalo veřejné noční promítání na Masarykově náměstí. Celkem bylo uvedeno na dvě stovky celovečerních filmů.
 
Organizátoři letošní ročník hodnotí jako povedený. „LFŠ stojí na hranici svých kapacitních možností co se týká promítacích míst, což dokazuje, že její programové směřování je správné,“ potvrdil Pavel Bednařík, umělecký ředitel LFŠ.
 
Filmovku tento rok navštívili vzácní hosté, mimo jiné Emir Kusturica, Aki Kaurismäki, přednášející profesor Dudley Andrew a thajský režisér Apichatpong Weerasethakul, držitel Zlaté palmy za film Strýček Búnmí.
 
Poprvé se na LFŠ představil Filmeet, interaktivní průvodce po filmových festivalech. Na sociální síti twitter tak mohli návštěvníci nalézt pravidelné info s hashtagem #lfsuh. Právě pro twitteristy na Filmovce uspořádal Filmeet společně s Proti šedi setkání. Sraz se vydařil a již teď se můžeme těšit na další filmový festival, kterým je Fresh Film Fest (24.-28. 8., Praha).

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.