Share |

Hlavsovy nedožité 61. narozeniny připomenou jeho někdejší spoluhráči

foto The Plastic People of the Universe

Na koncertech zavzpomínají The Plastic People of The Universe a Půlnoc.

The Plastic People of The Universe rozhodně nezahálejí. Na konci roku 2011 pokřtili nové koncertní CD „Nonstop Opera“. Vedle toho skupina pilně koncertuje, kromě koncertů v Česku loni vystoupila v Rusku, Německu, Maďarsku, Slovinsku či Chorvatsku, letos v červnu se chystá na turné opět do USA.

V březnu 2012 Plastici vzdají hold svému zakladateli Mejlovi Hlavsovi. Budou i toho i jejich souputníci a další osobnosti českého undergroundu, kde Hlavsa působil. Pražský koncert připadne přesně na jeho 61. narozeniny. Na legendární osobnost zavzpomínají jeho bývalí spoluhráči na koncertě nazvaném „Vzpomínka na Mejlu

Nedožité 61. narozeniny Mejly Hlavsy připadají na 6. března 2012. Ve stejný den se na koncertě v Paláci Akropolis v Praze sejdou muzikanti z kapel, v nichž přední představitel českého hudebního undergroundu působil. Koncert v Akropoli bude však jen jednou ze zastávek celého turné. Skupiny The Plastic People of the Universe a Půlnoc se na společném vzpomínkovém turné objeví na vícero českých pódiích.

Aktuální sestava Plastic People
Vratislav Brabenec (saxofony, zpěv), Josef Janíček (klávesy, tahací harmonika, zpěv), Joe Kararafiát (kytary, zpěv), Jiří Kabeš (viola, zpěv), Eva Turnová (basová kytara, zpěv), Jaroslav Kvasnička (bicí)

  1.3.2012 Holešov Zámek  - www.mks.holesov.cz
 2.3.2012 Olomouc U-klub - www.u-klub.cz
 3.3.2012 Brno Fléda -  www.vzpominkanamejlu.cz
 6.3.2012 Praha Akropolis  - www.palacakropolis.cz
 29.3.2012 Třebíč MKS  -  www.mkstrebic.cz

www.plasticpeople.cz
Koncerty: www.rock-jazz.cz
Mejla Hlavsa – biografie zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.