Share |

Gor Flsh: Rozbíjení je zábavný

Gor Flsh je poněkud neobvyklý projekt.
Metal, electro a další žánry vám do uší hrne jeden jediný, mladý kanadský autor. 
Jeho debutové album, které nedávno vyšlo, si můžete poslechnout tady. Když jsem slyšela jeho tracky a mixtape, který udělal pro Kayův pořad Evil Heat na Wavu, usoudila jsem, že s tímhle týpkem si musím nutně promluvit. Docela objev.
Než s erozjede rozhovor, tak 1) speciální poděkování Kayovi (SUNSHINE), který to celé zprodukoval, 2) Dosud nezveřejněné INFO - v jednání je hostování Kaye v nějakém tom track od Gor Flsh. Což bude hustý.
 
Je Gör Flsh jednočlenný projekt?
Dělám hudbu sám, ale naživo skoro vždycky vystupuju se svým kámošem Donaldem Gagnonem. Stará se o světla, takže zajišťuje, aby byla show záživná nejen pro uši, ale i pro oči. Hrávali jsme spolu v kapele, byl bubeník, takže čas od času taky programuje do songů bicí.
 
Na tvém soundcloudu se píše, že si dřív hrával v metalových kapelách. Jaký to bylo a na co si hrál?
Hrál jsem v několika death-metalových a post-hardcorových kapelách na klávesy nebo jsem zpíval, ale podle mě nejsem moc kapelový typ… Nikdy jsem vlastně nebyl s žádnou ze svých bývalých kapel spokojený. Asi mám rád naprostou kontrolu nad svojí hudbou.
 
Jak tě našel label Jet Set Trash?
Přes Zaka z Metalectro-music.com, týpka, který je pořád na lovu a hledá nový drsný elektronický projekty, který by mohl dát na svůj blog.  Takže mě oslovil, jestli bych neudělal track (Grindclub) na jeho první kompilaci, která vycházela na labelu Jet Set Trash. Hodně se jim to líbilo, takže se mě zeptali, jestli pro ně neudělám EP, tudíž jsem ho udělal.
 
Název Gor Flsh je odkaz na Godflesh? Jsou s tím Goldflesh v pohodě?
Určitě vzniknul jako poklona, Godflesh je jedna z mých nejoblíbenějších kapel všech dob! Nikdy jsem neslyšel Justina K. Broadricka mluvit o mým projektu.. ale bylo by to super, i kdyby o mě mluvil ve špatným kontextu!
 
Co byl ten moment, kdy sis řekl: „Budu dělat hudbu“?
Měl jsem to štěstí, že jsem byl od malička obklopený lidmi, kteří hudbu milovali. Moje rodiče i mí kamarádi měli vždycky pro hudbu slabost. Takže jsem vlastně vždycky tak trochu dělal hudbu, vždycky to byl můj zásadní koníček.
 
Kdo byli a jsou tví oblíbení hudební hrdinové nebo ikony pop-kultury? (Animované postavy z počítačových her se počítají taky.)
Jak jsem už říkal, jsem velkej fanoušek Justina K. Broadricka a jeho práce,  a to nejenom Godflesh... Co se týče pop kultury, můj oblíbený hrdina je Ash z trilogie Evil Dead. Týpek s motorovou pilou místo ruky, kdo může bejt víc??
 
Hodně mě zajímá tvůj track Masochist, na kterým se podíleli The Hypomaniacs. Jak získával tvar a jak se původní nápad rozvinul v tuhle šílenou pecku? A jak ses potkal s The Hypomaniacs?
V tý době jsem pracoval na tracku jménem Dilapidate, už byl skoro hotový, ale já jsem cítil, že tomu něco chybí. Pak jsem jednoho dne slyšel písničku Breach od The Hypomaniacs a nejvíc se mi líbila! Zeptal jsem se jich, jestli by nechtěli můj track dokončit, a je to nadchlo.
Přidali tomu tracku svoje kouzlo a Masochist byl na světě. Takhle jednoduchý to bylo. Mimochodem, na mým příštím EP bude další track s The Hypomaniacs a track Dilapidate se zase objeví na remixovém EP alba Self-Titled.
 
Žiješ v Kanadě, The Hypomaniacs v Johannesburgu  a tvůj label je z Británie. Potkáváte se vůbec fyzicky, nebo všechno probíhá na virtuální rovině?
Bohužel jenom na virtuální rovině...  Dost bych si ale přál dát si se všema těma lidma pivo u jednoho stolu!
 
Hrál bys někdy na olympiádě?
Určitě, ale jedině, kdyby se konala v PEKLE.
 
Máš normální každodenní práci, a jestli jo, co to je zač?
Dělám počítačového technika /prodejce.  Ve skutečnosti mám tu práci fakt rád, nejsem ten typ, který nesnáší svojí práci a sní o tom, že se uživí jenom muzikou. Hudba je pro mě koníček. Jestli z ní jednou budu moct žít, super. A jestli ne, tak je mi to vlastně jedno.
 
Máš nějaké podcasty nebo show v rádiích, které by mohli lidi poslouchat? Kromě tvojí soundcloud stránky.
Ne, propagaci svojí tvorby bohužel dost nezvládám. Haha.
 
Vyšlo ti album – tvoje první. Čekáš, že to bude velká věc, nebo se spíš spoléháš na jednotlivý tracky? Pro spoustu lidí je dneska formát full length alba pasé.
Je to můj první oficiální počin, vyšlo mi předtím pár dem, ale tohle je první „vážná“ věc. Nic moc od toho nečekám, je to sbírka mých nejlepších tracků, který jsem v posledních letech udělal. Nemám v úmyslu tím někoho ohromit. Když se bude albu dařit, skvělý. Když ne, je mi to jedno, stejně udělám další. Myslím, že full length album má pořád svůj význam a velkej dopad, ale nevýhoda pro jeho autora je ta, že některý tracky zůstanou mezi ostatníma výraznějšíma a hutnějšíma bez povšimnutí a nedosáhnou tak zaslouženýho docenění. 
 
Jak probíhají tvoje live shows? Je to DJský set s šílenými světly nebo taky hraješ „naživo“, třeba s dalšími hudebníky?
DJ set + šílený světla je velká část mých vystoupení. Destrukce je další, rádi na pódiu jen tak ničíme věci, protože je zábavný něco rozbíjet a koukat na lidi, jak něco rozbíjejí. Taky můžete očekávat, že budu do mikrofonu řvát „shit“ a skákat do davu, aby lidi začali pogovat... chceme být co nejchaotičtější. Kromě toho by Donald rád hrál naživo na bicí.
 
Kdo ti dělá vizuály? Můj kamarád viděl tvůj cover a řekl: „hehe, to je něco chlupatýho.“
Logo a cover má na svědomí Corto Martial http://cortolectik.carbonmade.com/. Krutej týpek, dejte si na něj pozor!  Chtěl jsem pořádně “drtivej” cover, kterej by správně odrážel mojí hudbu, a on se přesně trefil. Taky se mi líbí, jak se cover vyjímá na Beatportu, vypadá trošku jinak než běžný alba electro projektů.
 
Máš v plánu nějaký nový věci, spolupráce a remixy?
Jak jsem říkal, plánuju další track s The Hypomaniacs, který vyjde na přístím EP. Taky jsem začal na něčem dělat s Hantise a zatím to zní docela brutálně. V posledních týdnech jsem pracoval na remixech FetOo, Against Time & Kaos, Beurk! a Tim Tonik.Všechno by to mělo vyjít v průběhu dalších měsíců. Kromě toho pracuju s Jet Set trash na remixovým EP.
 
Co tě na hudbě nejvíc baví a nutí tě věnovat jí tolik času a energie?
Nic zvláštního, baví mě to a to mi stačí.
 
Poslední slova? Chtěl bys ještě něco zmínit?
STAY BRUTAL.
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.