Share |

David Koller podpoří znovuzrození Klubu V. kolona v Psychiatrické léčebně Bohnice

foto: pořadatel akce

Ve středu 29. 5. od 18h se koná slavnostní znovuotevření Klubu V. kolona, který v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice od roku 1999 provozuje Občanské sdružení Green Doors. Klub pomáhá lidem po hospitalizaci vracet se zpátky do života. Na konci roku 2011 byl poškozen požárem a nyní se po rekonstrukci opět otevírá a nabízí kulturní vyžití lidem z léčebny i okolí za dobrovolné vstupné. Otevření klubu podpoří i David Koller.
 
Klub V. kolona vznikl v roce 1999 a byl prvním důstojným místem v bohnické léčebně, kde si mohli pacienti i návštěvníci dát dobrou kávu a posedět v příjemném prostředí. Hlavním smyslem klubu je nabízet hospitalizovaným lidem možnost vyzkoušet si práci za barem, zvyknout si na kontakt s okolím a připravit se na návrat zpátky do běžného života. Od počátku v klubu probíhají pravidelné kulturní akce. Aby byly snadno dostupné jak pacientům léčebny tak návštěvníkům zvenku, je vstupné vždy dobrovolné.
 
Na konci roku 2011 byl klub poškozen požárem. Posléze částečně fungoval v náhradním prostoru, nicméně bez možnosti pořádání kulturních akcí. Díky podpoře sponzorů, léčebny a dobročinné aukci se Občanskému sdružení Green Doors podařilo klub opět zprovoznit. Ve středu 29. 5. od 18h se koná jeho slavnostní znovuotevření. Vystoupí skupiny Larika (reggae / ska), Strojvůdce a psychokat (skupina, ve které účinkují i psychiatři) a krátkým vstupem s kytarou otevření klubu podpoří i David Koller.

Událost na facebooku: http://www.facebook.com/events/19552393393092

http://www.greendoors.cz/novinky/slavnostni-znovuotevreni-klubu-v-kolona


http://www.greendoors.cz/pata_kolona/fotogalerie


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.