Share |

Koncert O. Children je už dnes večer v Akropoli

foot pořadatel akci

Koncertní sérii 2013 odstartují 11.2. v Paláci Akropolis O.Children, černý kůň loňského festivalu United Islands České spořitelny a mimochodem i první potvrzená kapela festivalu Pohoda 2013.
O.Children vznikli v roce 2008 z trosek kapely s provokativním názvem „Bono Must Die“, která byla typickou rozervanou kapelou se syrovým kytarovým zvukem. O rok později kapela vydala singl Dead, který obsahoval skladbu Dead Disco Dancer, který na kapelu poprvé upozornil a upoutal pozornost klubového publika a hudebních novinářů. V roce 2010 následovala eponymní deska O.Children, na které se objevil i slavný singl Ruins, který také nastínil další hudební směřování této čtveřice. Od temného post punku a dark wave se začali posouvat k vlastnímu stylu, který v sobě snoubí temné kytarové riffy, hluboký hlas Tobiase O’Khandiho a tajemné, někdy ale i nečekaně téměř popové polohy. V roce 2012 vydali druhou desku Apnea, která autentický styl O.Children odráží v celé své barevnosti na 11 skladbách a nejvíce možná v té poslední s názvem Chimera. Posunu si všimli především britští novináři a blogeři, kteří desku již v květnu označili za jednu z nejdůležitějších britských desek roku 2012, tak jako například magazín The Fly nebo NME.

 
O.Children jsou:

Tobias O'Kandi, Gauthier Ajarrista, Harry James, Andrew Sleath

 
Odkazy:
Facebook: http://www.facebook.com/ochildren
Youtube: https://www.youtube.com/user/ochildrentv
Chimera: https://www.youtube.com/watch?v=oB6r2GtJ7DU
 
 
O.Children (UK)
11.2. 2013 Palác Akropolis, 20 hodin
Vstupenky v síti Ticketpro a na pokladně paláce Akropolis, cena: 350Kč / 390Kč na místě v den akce, pro klienty České spořitelny 20% sleva 280Kč / 310Kč.
 
 
Další hudební událostí bude křest nového alba Signal Fire amerického hudebníka Dana Reeda, který proběhne 16.2. opět v Paláci Akropolis. V březnu se můžete těšit na koncert Zelená pošta, který byl kvůli zranění Mariána Vargy přesunut z původního data 8.2. na 13.3. do Divadla Archa. 
 
Americký zpěvák a hudebník Dan Reed, kterého si hudební fanoušci pamatují spíše z jeho působení v kapele Dan Reed network, která zavítala do Prahy v roce 1990 jako předkapela slavných Rolling Stones, se opět vrací na pražské hudební pódium. Po třech letech natočil nové album Signal Fire, které pokřtí na speciálním narozeninovém koncertu. Na koncertě jako hosté vystoupí anglická písničkářka Georgina Harvey, kterou na kytaru doprovodí Justin Lavash a pražská kapela Los Dost. Mimo hudebních hostů se na koncert sjedou i Danovi fanoušci z celého světa, aby mu popřáli ke kulatým narozeninám.
 

Marián Varga, Pavol Hammel a Radim Hladík v doprovodu Collegium Musicum probudí k životu kultovní desku československého rocku.13.3. od 20 hodin v Divadle Archa (Na Poříčí 26, Praha 1)

 

Pro velký úspěch rychle vyprodaného listopadového koncertu, se kapela a pořadatelé rozhodli, že přidají další, aby se vstupenky dostaly na všechny fanoušky této zásadní desky československého bigbítu. Zelená pošta, deska, která je společným autorským dílem Mariána Vargy a Pavola Hammela, se po dlouhých čtyřiceti letech vrátila na koncertní pódia na pár vybraných termínů. Spolu s Radimem Hladíkem a za doprovodu Collegia Musica odehráli 21. listopadu 2012 v Divadle Archa úžasný koncert, který obsahoval kompletní repertoár této desky, doplněný o skladby z dalších společných alb jako  nebo Labutie piesne. V této sestavě, všichni na jednom pódiu, Varga, Hammel, Hladík a Collegium Musicum desku Zelená pošta od jejího natočení do této doby ještě nikdy nezahráli, což z těchto koncertů dělá jednu z hlavních koncertních událostí československé hudební scény. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.