Share |

O Children: V Londýně je spousta různejch partiček a "kmenů"

foto pořadatel akce

Skvělá anglická kapela O Children hraje tento víkend na festivalu United Islands. Tady jsou odpovědi leadera Tobiho na otázky od protišedi.cz. 

Vaše aktuální album Apnea (výborné, mimochodem) si vede docela dobře, v recenzích i v rádiu. Cítíte to jako nějaký průlom?
Myslím, že je to pro nás spíš přirozenej vývoj, než průlom. První album si vedlo moc dobře, ale tímhle albem jsme, zdá se, oslovili ještě širší publikum. Taky máme obrovský štěstí, že nás média i publikum takhle přijali a všechny recenze byly pozitivní. Vůbec jsme nevěděli, co čekat. 
 
Máte pocit, že jste součástí nějaké scény, nebo že stojíte bokem a děláte vlastní věci?
Někdy si říkám, že by bylo super být součástí scény, ale není to tak. V Londýně je spousta různejch partiček a "kmenů". My máme naší partu kamarádů, se kterými trávíme čas, ale nedělaj stejnou muziku, pokud dělaj vůbec nějakou. Děláme si to po svým.
 
Jaký jsou zásadní, nezapomenutelné zážitky v historii O Children?
Hraní s Garym Numanem, paření s Joshem Hommem z Queens of the Stone Age a s Nickem Launayem, se kterým jsme dělali na dvou albech. Ale myslím, že největší zážitek bylo naše první mezinárodní turné. Jeli jsme do Bukurešti a hráli asi před třema tisícema lidí. To se nám nikdy předtím nestalo, takže nám asi bude chvilku trvat, než na to zapomeneme. To nás taky profláklo a přivedlo k hraní na United Islands Festivalu. Bude to super víkend.
 
Je pravda to, co se říká v recenzích, že vás někde zavřeli kvůli propadlému vízu? To musel být děs.
Bylo to nejhorší. Vlastně mi vypršelo vízum, ještě když jsem byl dítě, ale nikdo mi o tom nikdy neřekl. Jednou mě zastavili policajti a přišlo se na to. Musel jsem strávit čtyři dny ve vazbě a 2 roky v Anglii, kdy jsem bojoval u soudu proti místním úřadům. Naštěstí už je to za mnou a můžem s kapelou cestovat a obrážet svět!
 
Kolik vlastně měříš?:-)
2 metry a 3 centimetry, když jsem to naposledy kontroloval, ale abych řekl pravdu, mohl bych bejt i vyšší!
 
Jsou ještě někde vůbec k sehnání trička Bono Must Die? To by nás moc zajímalo:-)
Viděl jsem jedno asi 3 roky zpátky na Ebay. Stálo 50 liber, což je na tričko, jehož výroba stála asi tak nula, docela šílený. Hodně štěstí. Jestli někdy na nějaký narazíte, dejte mi vědět.
 
Ví Nick Cave, že existuje kapela pojmenovaná podle jeho písničky, a co si o tom myslí?
No, Nick Launay (který produkuje hodně věcí pro Nicka Cavea a Grindeman) s ním byl ve studiu a řekl mu o nás. Asi mu pustil jednu z našich písniček a Nick Cave prostě… pokrčil rameny. To nám stačí, abych řekl pravdu. Vídáme se docela často s jeho synem, ale asi jsme mu nikdy neřekli, že se jmenujeme podle jeho táty. 
 
Jak vypadají vaše živá vystoupení?
Máme rádi hodně energie. Asi je to tím, že musíme pořád zvládat hrát nový věci před novým publikem, což je trochu divný. Chceme vždycky do prostoru dostat hodně energie a lásky. Pak se soustředíme na lasery  a ohňostroje. 
 
Plánujete nějaké remixy?
Zatím jsme slyšeli dva. Jeden od Hannah Holland, asi tak nejlepší věc, co jsem kdy slyšel, že někdo udělal s naší hudbou. Doufám, že se k nim brzo dostaneme sami.
 
Jak vznikal obal na vaše nové album? 
Náš dobrej kamarád a spolupracovník Sam Coldy ho udělal, opět. Má úžasnou optiku a je hrozně chápavej, když se mu snažíš něco vysvětlit. U první desky jsem vlastně jenom načmáral na papír naší představu, on si to vzal domů a udělal ho krásnej. Úplně stejně vznikal i druhej cover.
 
Jaká je váš kapelní drink?
Rum a zázvorový pivo. Jmenuje se to "Dark n Stormy". A šampaňský. A vodka.
 
Nejlepší místo, kde najít hudbu?
Upřímně, internet. Když víš, co hledáš. A taky můžeš hledat ve tvých oblíbených klubech a z úst tvých přátel. 
 
A jaké je nejlepší místo, kde si poslechnout O Children?
Nový album? Asi v náruči toho, koho miluješ.
 
překlad: Lýdie
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.