Share |

Czech Grand Design 2013: Jaký byl slavnostní večer?

foto pr

Božsky krásný design
 
Slavnostní předávání cen Czech Grand Design 2013 proběhlo 9.3.2014 večer již tradičně ve Stavovském divadle. Letošní ročník se nesl v duchu antické tragédie, ale tragický rozhodně nebyl.
Večerem vtipně provázel Roman Zach jako božský Apollón, který v originálním kostýmu a při své výšce umocněné navíc vysokými platformami působil opravdu trochu nadpozemsky. Stejně okouzlující byla i věštkyně Kassandra v podání mladé herečky Elišky Křenkové, která sice hned na začátku publikum téměř vyspílala za všeobecný ne(vkus), ale naštěstí zasáhl Apollón na koni a předávání cen mohlo začít.
 
Opravdu božskou scénu, jež vypadala jako hora Olymp, navrhl Maxim Velčovský a krásně ji doplňovaly antické sochy i křištálový lustr. Velkým zážitkem večera byl kromě tanečního doprovodu také živý zpěv Jany Vébrové, Vandy Šípkové a Dana Bárty, jenž zapěl při harfě. Musím se přiznat, že mě vždy překvapí ta čistá síla živého zpěvu a ještě teď mi naskočí husí kůže, když si na to vzpomenu..., evidentně i zpěv má v sobě něco božského. Režie večera se opět ujal Thomas Zielinski, ten nezapře divadelní backround, nutno říct, že ku prospěchu věci a tak se předávání Czech Grand Design v jeho režii každým rokem více a více přibližuje divadelnímu představení.
 
Celý večer jsem měla pocit, že jste součástí krásného příběhu a nechcete, aby skončil. Dovolím si tvrdit, že to tak vnímají i ostatní hosté. Při závěrečném večírku, jenž po skončení probíhá již bez přítomnosti kamer přímo na jevišti divadla to totiž hýří krásnými lidmi i šaty. Dámy v dlouhých róbách, či zajímavých koktejlkách, doplněných originálními šperky a muži vesměs ve smokingu. Pije se šampaňské a víno, podává se malé a chutné občerstvení a vy zatím můžete korzovat po jevišti, popovídat si s přáteli, vyfotit se s některou z přítomných celebrit a samozřejmě pogratulovat vítězům. Co dodat? Jak řekl Roman Zach v průběhu večera: „Co je správné, je krásné..“ a tak nezbývá, než si přát více takových krásných a zážitků, jako byl tento večer, a těšit se zase za rok.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.