Share |

Cupping v Paralelní polis: Přijďte ochutnat nové kávy

Ochutnávka švédských pražíren

Ve speciálním cuppingovém večeru se už v pondělí večer podíváme na sever.
Dorazila nám čerstvá várka vzorků z Drop Coffee a da Matteo Roastery, o které se s vámi musíme podělit.

Drop Coffee je skvělá stockholmská kavárna a pražírna, která od svého vzniku v roce 2009 získala už mnoho ocenění za svá zrna i zkušené baristy.

Da Matteo zase pochází z Göteborgu a kromě kávy se věnuje i pěkařství. Dlouhodobě se zaměřuje na tu nejlepší kávu z Afriky i Ameriky a ne náhodou se Da Matteo stal vítězem Nordic Roaster Competition 2014 (Drop Coffee bylo 3.). 

Máte se na co těšit :)

Cupping kávy je metoda degustace, která slouží k pozorování a srovnávání chuťových a aromatických vlastností pražené kávy. 

Jak to probíhá?
Na začátku se namleté vzorky káv rozdělí do šálků o stejném objemu. Následně se podle přesně dodržené procedury z každého šálku vytvoří nápoj, který se ochutnává. 
Nejprve zhodnotíte aroma kávy, jak v suchém tak mokrém stavu. Když nápoj zchladne na určitou teplotu, naberete si vzorky z každého šálku speciálními lžícemi a srkáte, aby vzorky zasáhli veškerá vaše chuťová centra. Jen tak zachytíte charakter a kvalitu chuti každé kávy. 

Celý postup cuppingu vám rádi předvedeme.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.