Share |

Artcam uvádí: Nezávislý francouzský film TŘI VZPOMÍNKY

Artcam uvádí francouzský film TŘI VZPOMÍNKY
(režie Arnaud Desplechin, 2014)
Romantický milostný příběh o těžkostech dospívání a prvních láskách s charismatickým Mathieuem Amalricem v hlavní roli natočil uznávaný francouzský režisér Arnaud Desplechin, který je u nás známý díky svým jemně ironickým, typicky francouzským filmům o vztazích, rodině a době, ve které žijeme (Vánoční příběh, Králové a královna, Učená pře aneb Můj pohlavní život, Jimmy P., a další). Do svého nejnovějšího filmu, který měl premiéru na festivalu v Cannes, obsadil oblíbeného francouzského herce Mathieua Amalrica, jenž ztvárňuje hlavní postavu Paula.
Paul v retrospektivách vzpomíná na zjitřené dny svého dětství a mládí. Vzpomíná na svoji narušenou matku a přísného otce, na dobrodružnou školní cestu za železnou oponu, ale především vzpomíná na Esther, svou osudovou lásku... V ústředních rolích mladého Paula a Ester se představily nové hvězdy francouzského filmu Quentin Dolmaire a Lou Roy-Lecollinet.
Film, který kromě hereckých výkonů vyniká i svou vizuální stránkou, získal na letošním festivalu v Cannes v sekci Quinzaine des realisateurs cenu SCAD udělovanou francouzským tvůrcům.

Českou premiéru měl na konci září Ostravě, kde zahájil Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko 2015, a kde kameramanka snímku Irinu Lubtchansky získala hlavní festivalovou cenu.
Premiéra: 3. 12. 2015
Předpremiéra na Festivalu francouzských filmů (18.- 29. 11. 2015) 
Originální název: Trois souvenirs de ma jeunesse / Režie: Arnaud Desplechin / Scénář: Arnaud
Desplechin, Julie Peyr / Střih: Laurence Briaud / Kamera: Irina Lubtchansky / Zvuk: François Musy / Hudba: Grégoire Hetzel / Hrají: Quentin Dolmaire, Lou Roy-Lecollinet, Mathieu Amalric, Dinara Drukarova, Cécile Garcia- Fogel, André Dussollier / Rok výroby: 2014 / Země: Francie / Jazyk: francouzsky s českými titulky / Kopie: DCP, blu-ray / Přístupnost: do 12 let nevhodný / Stopáž: 120 min


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.