Share |

Archetypy v prádelně

Zdroj: Kamila Ženatá

Kamila Ženatá ve spolupráci s INI Gallery otevře téma archetypů zakládajících lidskou podstatu.
Skupina kurátorů a organizátorů výstav INI Gallery (viz odkazy níže) přizvala do ojedinělé výstavní síně - Prádelny v Bohnické léčebně - umělkyni, která má mnohé zkušenosti s formami, které podle dosavadní zkušenosti s Prádelnou svědčí charakteru prostoru nejlépe. (Audio)vizuální projekce Kamily Ženaté patří k tomu nejlepšímu, co můžeme v pozoruhodném portfoliu umělkyně nalézt a svérázné prostory psychiatrické léčebny doslova nasáté podivnou atmosférou z let, kdy byly v provozu, doslova vyzívají k novým zejména obsahovým experimentům s touto formou. 
Motiv deseti archetypů, které zakládají podstatu člověka a do každého se tedy nějak promítají, není věru lehké sousto. Navíc ztvárnit toto téma v prostředí, které samo nese ducha autentické výpovědi o rozpadu struktury lidské duše, klade na ztvárnění mimořádně přísné nároky. Kamila Ženatá ale rozhodně nepatří mezi nezralé začínající umělce a disponuje zkušenostmi, které otevírají možnost uchopit tuto látku autenticky a hodnověrně. 
Přesvědčit se můžete sami na vernisáži již tuto středu 7. září od 18 hodin v Prádelně (www.pradelnabohnice.cz), nebo pak v uvedené výstavní dny.
Pozvánka: http://www.kamilazenata.cz/wp-content/uploads/pozv%C3%A1nka.jpg
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.