Nápověda

Dámská kolekce bot TOD'S podzim/zima 2014

Podstata italské výroby, která je zásadní pro veškeré doplňky Tod’s, se v této sezóně projevuje kombinací tradičního řemeslného zpracování a tím nejlepším ze současného designu. Nová kolekce obuvi Tod’s pro ženy klade důraz na jednoduchost. Mocassino je plochá, ale ultraženská bota s novou kovovou přezkou.
 
New Boot jsou charakterizovány manžetou jako u jezdeckých bot, ale ve skutečnosti jsou vyrobeny z jednoho kusu kůže - dvouvrstvá kůže na přední straně u linie zipu. K dostání je take jako kotníčková obuv. Baleríny se odkazují na kultovní Gommino, zatímco vysoké podpatky naznačují futuristické sedlářské tvary. I zde je pozoruhodná inovace: styl College Illusion kombinuje kotníkovou obuv a mokasíny k vytvoření typu kožené boty/ponožky - neuvěřitelně pohodlné a moderní.
 
Mezi materiály patří kůže se vzorem pony, která má matný vzhled, je extrémně měkká a nevykazuje klasické zbarvení, semiš a telecí kůže zpracovávané kožešnickými metodami s následným potištěním pro vytvoření efektu černobílých zvířecích skvrn. Celou kolekci provázejí pokusy s leskem - od telecí kůže barvené elegantní povrchovou úpravou a chrome pokovový, průsvitný, téměř zrcadlový efekt dosažený použitím stříkaného laminátu a vyleštěné, pomačkané kozí kůže.
 
Barvy jsou v rozsahu od duhy, v níž je k dispozici Gommino, po kovově zlatou, stříbrnou, tlumenější a klasickou bílou, růžovou, vínovou, černou, světle a tmavě modrou.