Share |

Zrní vydalo dvojvinyl

ZRNÍ NA MIKULÁŠE VYDALO ALBUM NÁSLEDUJ KOJOTA NA DVOJVINYLU
JE ROZŠÍŘENÉ O ŠEST NOVÝCH PÍSNÍ 
 
KAPELA HO DO SVĚTA VYPOUŠTÍ SPOLU S VIDEOKLIPEM LOĎKY, KDE SE HLUBOKÝ SMUTEK NEVYLUČUJE S OPRAVDOVOU RADOSTÍ
Kapela Zrní vydala v září nové album Následuj kojota a z něj nabídla rádiím jako první singl píseň Království. Nyní přichází s videoklipem na píseň Loďky, která překvapivě na CD není obsažena. 
 
Zrní tím upozorňuje na aktuální vydání vinylové podoby alba. Rozšířená verze Následuj kojota s šesti bonusovými písněmi vyšla na dvojvinylu a je k dispozici i na digitálních servisech, jako jsou například Supraphonline či iTunes.
Bubeník kapely Zrní, Ondřej Slavík, k vydání 2LP upřesňuje: Během příprav alba vzniklo několik motivů, ze kterých nakonec vzešlo takřka dvacet písní, které spolu hrály, fungovaly a tvořily svůj svět. Ve studiu jsme nahráli všechny s tím, že při sestavování pořadí vykrystalizuje. To se povedlo a pořadí CD Následuj kojota má spád. S možností vydání dvojvinylu jsme rádi, že se můžeme vrátit i k těm šesti nahraným písničkám, co se už na CD nevešly a svět Kojota tím rozšířit o další pocity, které vznik alba provázely.
Režisérem videoklipu Loďky je teplicko-brněnský básník, písničkář (Cermaque) a autor krátkých filmů Jakub Čermák, jenž vydal tři sbírky poezie a šest studiových alb. Jakub Čermák ke klipu uvádí: "Je to klasický příběh: námořník opouští svou lásku, stabilitu, pevninu - a vydává se do neznáma. Z neklidu srdce. Archetypálního puzení. Ale co jiného si můžeme přivézt z dálky než vlastní tvář poznamenanou dálkou? Chtěl jsem natočit klip ve stylu Karla Zemana, který by nesl étos, pro který mám tvorbu kluků ze Zrní rád. Vyjádřit, že hluboký smutek se nevylučuje s hlubokou radostí, ale naopak se navzájem živí. Že je možné hlubší pochopení a nadhled, aniž by člověk zdrhal k cynismu,“ a ještě doplňuje: „Mám sen natočit s klukama v podobném duchu jednou celý film, něco mezi pohádkami Bořivoje Zemana a veselohrami The Beatles. Kdo ví. Je dobré mít svoje sny," usmívá se Jakub Čermák. Honza Unger, zpěvák kapely Zrní, doplňuje: „Píseň Loďky je moje srdcová záležitost. Jedna z těch, který pro mě celý to období a tvůrčí stav kolem Kojota vystihují nejlíp. “
Rozšířenou verzi alba Následuj kojota na 2LP a v mp3 vydává skupina Zrní ve spolupráci s APPLAUSE booking za podpory fanoušků úspěšně oslovených prostřednictvím Katalyzátoru(www.katalyzator.cz), nové české platformy pro crowdfunding. Dvojvinyl vychází již v pátek 5. 12. 2014 ve vizuálně nevšedně pojatém obalu z dílny výtvarníka Aleše Fulína. Exkluzivní distribuci alba realizuje SUPRAPHON.

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.