Share |

Značka Křehký vyráží na evropské turné

foto: Kristina Hrabetova

Značka Křehký  vlastnící stejnojmennou pražskou galerii a pořádající festival Křehký Mikulov se letos rozhodla pro velké evropské turné, kde představí kolekci, kterou pro ni navrhují přední čeští i zahraniční designéři v průběhu několika posledních let /2007 – 2014/. V plánu je výběr z nejprestižnějších míst designu v Evropě. Paříž, Frankfurt, Milán, Londýn a nakonec Praha.
 
V lednu se Křehký představí v Paříži. V galerii S. Bensimon bude prezentován kurátorský výběr galeristy Francoise Leblanca, do kterého zařadil i vázy Maxima Velčovského a Kláry Šumové, které vznikly pro Křehký.
 
Další zastávkou bude veletrh Ambiente ve Frankfurtu nad Mohanem, kde  bude od 7.do 11.února vystaven průřez produkce značky Křehký na samostatném stánku. Zde se představí kromě již zmíněných dvou designérů, take práce Michaely Tomiškové, Jiřího Pelcla, Gabriela Vacha /Hidden Factory/, nebo Richarda Huttena.
 
V rámci Salone Internazionale Del Mobilese bude Křehký od 8. do 13.dubna prezentovat v  prestižním Spaziu Rossany Orlandi. Součástí výstavy bude Kabinet příběhů Maxima Velčovského, Lustr Eliáš Zdeňka Vacka a Daniela Pošty, limitované edice a také dvě úplné novinky od Jana Plecháče & Henryho Wielguse a od Jakuba Berdycha, které zde budou uvedeny ve světové premiéře.
 
Na podzim se potom chystají novinky na London Design Festival a Prague Design and Fashion Week Designblok.
 
www.krehky.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.