Share |

Zima jak v morně. Vaše přebytky teplého oblečení mohou pomoci

ilustrační foto Adam Fuchs

Máte teplé oblečení nebo boty a chce se jich zbavit? Nevyhazujte je.
Můžou být ještě užitečné.
V Mikulandské ulici, hned u Národní, je malý obchod s módou jménem Diva. Jeho majitelka Lenka má ráda princip pomoci konkrétním lidem, proto pro bezdomovce z okolí sbírá ošacení, ale třeba i batohy nebo termosky.
Každý týden si je potřební rozeberou. Co se neodnese, to majitelka dává charitativní organizaci Diakonie pro další lidi v nouzi (více o Diakonii a možnostech pomoci jí najdete zde).
Pokud máte něco, co chcete věnovat, obchod Diva najdete na adrese Mikulandská 2, Praha 1. "Otevřeno je od 11 do 19 h, po dohodě možno převzít věci o víkendu," říká majitelka.
Co může být ještě k užitku? Dejme slovo Lence. "Boty, oblečení, potřeby pro psa, obvazy a sanitární potřeby, suché a trvanlivé potraviny. Radost udělá i termoska nebo baťoh, ve kterém nosí celý svůj majetek."
Mezi dalšími místy, kde vaše věci prokazatelně uvítají, je například Armáda spásy - Holešovice, Tusarova 60 -  více zde.
O pomoci nejen materiálem, ale i dobrovolnickou prací si můžete přečíst na www.dobrovolnik.cz - zabývá se projekty v celé republice.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.