Share |

Megaton Fashion Show 2011: Nejlepší hudební designeři jsou oceněni, na charitu putuje 80 000 Kč

Megaton Fashion Show 2011
foto: Jakub Brožek

Čtvrteční večer patřil v pražském Paláci Akropolis vyvrcholení soutěže o nejlepší design v kategoriích booklet, merchandise a plakát. 15. prosince se zde totiž konala Megaton Fashion Show 2011, tedy ocenění nejlepších hudebních designerů za uplynulý rok.

Cenu ve tvaru bombičky, která je i logem pořádající Megaton Production, si odnesl v kategoriích Nejlepší booklet a Nejlepší plakát pro rok 2011 Mejla s návrhy k albu Detaily kapely Vypsaná fiXa. Z důvodu koncertu Vypsané fiXy v Plzni převzal za Mejlu obě ceny kytarista z kapely Sunshine Tuzex. V kategorii Nejlepší merch 2011 se stala vítězkou Pavlína Nováková a její návrh triček pro kapelu Magnetikum, vytvořených k jejich letošnímu albu Výzva.

V rámci večera se po mole ve svém merchandisu prošly kapely Wohnout, Tři sestry, The Chancers, Rybičky 48, či Kofe - In. Diváci na základě prezentace kapely na mole mohli po přehlídce hlasovat ve čtvrté oceňované kategorii a to Nejlepší kapela na mol(e).
Tou se stala skupina Atari Terror, která celý večer i uzavřela svým nadupaným koncertem, který rozpohyboval celou Akopoli.

Je třeba zdůraznit, že všichni účinkující se na akci podíleli bez nároků na honoráře a výtěžek z akce poputuje k Nadaci Terezy Maxové Dětem.
Letošní rok se, i díky dražbě kytar věnovaných společností kytary.cz, které pomalovaly kapely Sunshine, Vypsaná fiXa, zpěvačka Vladivojna La Chia, tatér Musa a frontman Atari Terror Dan Kurz, vybralo krásných 80000 Kč pro sociálně znevýhodněné děti. Patronka Nadace Tereza Maxová k akci dodává: “Jsem opravdu moc ráda, že charita a pomoc potřebným se stále více stává součástí nejen běžného života, ale i neotřelých a ojedinělých akcí, mezi které rozhodně patří i Megaton Fashion Show. Prostřednictvím nadace byly již po dva roky podpořeny konkrétní projekty, které pomohly opuštěným či ohroženým dětem. Moc za to děkuji všem, kteří se na akci podíleli, a jsem ráda, že i letos máme možnost na tuto spolupráci navázat.“
Více info: https://www.facebook.com/megatonproduction


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.