Share |

Zapojte se do literární soutěže Příběhů bezpráví

repro k akci

Projekt Příběhy bezpráví, který je součástí vzdělávacího programu Jeden svět na školách společnosti Člověk v tísni, pořádá ve spolupráci s týdeníkem Respekt studentskou literární soutěž na téma „V opozici“.

Letošní ročník soutěže se zaměřuje na normalizační období konce 80. let v bývalém Československu, kdy se již pomalu uvolňovala situace, ale moc KSČ byla ještě všu-dypřítomná a kolaborace s komunistickým režimem se stále vyplácela. I ke konci 80. let platilo, že kdo chce mít výhody, musí podporovat stranickou linii. Ale také bylo možné se vydat opačným směrem, nepřijmout podmínky a něco proti tomu dělat.

Studenti ve věku 15–20 let mohou k tématu až do 6. února posílat reportáže, eseje nebo rozhovory. Na vítěze čeká finanční odměna a nejlepší práce budou zveřejněny na online stránkách týdeníku Respekt. Do soutěže se může přihlásit jak jednotlivec, tak skupina studentů.

Více informací na webových stránkách vzdělávacího programu Jeden svět na školách. http://www.jedensvetnaskolach.cz/index2.php?id=677


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.