Share |

Je tu literární soutěž Fantastická povídka

Foto Marian Juskanin

Druhý ročník česko-slovenské vyhledávací literární soutěže
Fantastická povídka vyhlašuje žánrový magazín FANZINE.cz. Soutěžní povídky v žánru sci-fi, fantasy nebo horor mohou dosud nepublikovaní autoři přihlašovat do 31. července na internetových stránkách soutěže.

Nejlepší povídky vyjdou, stejně jako po prvním ročníku soutěže, společně s originální ilustrací na FANZINE.cz a do audiopodoby je zpracuje Český rozhlas Leonardo. „Nabízíme začínajícím spisovatelům možnost na sebe upozornit. Povídky musejí splňovat základní pravidla: žánr, rozsah maximálně 5 normostran, musí být v českém či slovenském jazyce a musí jít o dosud nepublikované dílo,“ uvedl administrátor soutěže Martin Peška.

Soutěž bude letos tříkolová
Během jednoho měsíce po ukončení přihlašování povídek vybere redakce magazínu FANZINE.cz maximálně padesát nejlepších prací. Několik finalistů z těchto nominovaných povídek do 30. září vybere odborná porota, ve které loni zasedli například čeští spisovatelé Jiří W. Procházka a Františka Vrbenská, ale také slovenská spisovatelka Lívia Hlavačková a editor Ivan Pullman.

O absolutním vítězi soutěže rozhodnou svým hlasováním od 1. do 21. října samotní čtenáři.

Během prvního ročníku, v němž zvítězila sci-fi hříčka AI, to bolí čerstvého absolventa Vysoké školy ekonomické Martina Vondráčka, bylo přihlášeno celkem 666 povídek.

„Loňský zájem nás velmi příjemně potěšil. Dokazuje to, že lidé mají o literární fantastiku zájem a dokáže zaujmout i spoustu mladých lidí. I nečekaný zájem o soutěž nás letos přiměl k tomu, zvolit koncept tří kol,“ řekl za magazín FANZINE.cz Marek Jedinák.

Slavnostní vyhlášení vítězů se letos s největší pravděpodobností uskuteční koncem října na festivalu her a fantastiky FanCity v Praze.

Podrobná pravidla soutěže i formulář pro přihlášení prací a další informace jsou k nalezení na www.fantastickapovidka.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.