Share |

Člověk v tísni vyhlašuje literární soutěž

foto Jeden svět na školách

Jeden svět na školách, vzdělávací program společnosti Člověk v tísni, vyhlašuje 11. ročník studentské literární soutěže, pro letošní rok s názvem: „Normální normalizace“. Do soutěže se může přihlásit každý žák či student ve věku od 15 do 20 let, který zpracuje téma jednoho dne v normalizačním Československu. Pro svůj příspěvek si může zvolit formu reportáže, eseje nebo rozhovoru. Uzávěrka soutěže je 7. února 2012 a vítězné práce budou oceněny 5 000,- Kč (1. místo), 3 000,- Kč (2. místo) a 2 000,- Kč (3. místo).

Výsledky budou vyhlášeny v březnu 2012 během 14. ročníku Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Jeden svět. Studentská literární soutěž je jednou z aktivit projektu Příběhy bezpráví a je pořádána ve spolupráci s týdeníkem Respekt.

Více informací o letošní soutěži naleznete zde.

O programu Jeden svět na školách

Vzdělávací program Jeden svět na školách nabízí školám dokumentární filmy a doprovodné metodické pomůcky k výuce aktuálních témat současného světa a novodobé historie. Mnohaleté zkušenosti programu ukazují, že právě audiovizuální materiály mají mimořádný potenciál k oslovení žáků základních a středních škol. Výukové sady programu využívají pedagogové na více než 2 900 základních a středních škol v ČR. Program se již několik let realizuje i v zahraničí (na Slovensku, v Polsku, Estonsku, Rumunsku, Švédsku, Německu, Libanonu aj.). Více informací o programu naleznete na:

www.jsns.cz

www.clovekvtisni.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.