Share |

Literární dílny spojí autory, milovníky literatury a respektované lektory

foto pořadatel akce

 
Vzniká sympatická aktivita na podporu literatury a jejích autorů jménem Literární dílny. Co nám napsali organizátoři?
 
Literární dílny, které budou zahájeny ve dnech 4. – 6. listopadu 2011 ve Sv. Janu pod Skalou. Cílem našeho projektu je podpora literatury a kultury obecně – a to v době, kdy se státní dotace na kulturu ztenčují. Chceme dát dohromady mladé lidi, které pojí stejný zájem – literární tvorba.
 
Pomyslným startovacím bodem Literárních dílen bude třídenní setkání začínajících autorů s výraznými osobnostmi české literární scény (4.-6. listopadu 2011, Sv. Jan pod Skalou). Setkání bude probíhat formou kurzu, který se skládá z praktické a teoretické části. Dílna bude rozdělena na prozaickou a básnickou (přibližně 10 lidí v každé skupině). Nedílnou součástí kurzu je také večerní program, zahrnující autorská čtení a hudební vystoupení. Kurz je určen mladým lidem, amatérským tvůrcům.
 
Po kurzu budou následovat krátká setkání v Praze (kafe Fra/MeetFactory) v první polovině roku 2012. Lektorskou účast v dílnách potvrdili Radka Denemarková, David Zábranský, Petr Borkovec a Ondřej Buddeus. V příštím roce se chystáme rozšířit nabídku kurzů (překladatelská dílna), případně založit literární „klubovnu“ v Praze, kde by autoři (amatérští i profesionální) mohli tvořit, potkávat se a kde by také probíhaly některé kurzy; takovéto „klubovny“ či „Autorenschule“ např. v Německu velmi dobře fungují. Vize je tedy vytvoření platformy současné české literatury, která by autorům poskytovala prostor pro diskusi, vzájemnou inspiraci, spolupráci a zpětnou vazbu.
 
 www.literarni-dilny.cz.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.