Share |

Report: Jarní Code:mode 2012

foto: autoři

Tak nám začal jarní Code Mode 2012. Vyplatí se na něj po roční odmlce o víkendu zajít?

Trávíme na místě činu většinu času a říkáme: rozhodně to zkuste. Code Mode se začalo vloni trošku hanlivě přezdívat tržiště, a tak byli organizátoři donucení ke změně konceptu. Dokonce došlo na kurátorskou sekci. Podle našich prvních dojmů to je změna k lepšímu.

Squat v Karlíně na rohu Sokolovské a Kaizlových sadů se minulý týden šůroval - má to svoje kouzlo. Po proměně tady už ale nepotkáte pouhé přepadávače zboží jako dřív, ale v maximální míře je tady zastoupená autorská tvorba mladých designérů.

Ti si pro prezentaci si uzpůsobili pokoje k obrazu svému a zastavit se tak můžete v infernálně pojatém minimonu, minimalistickém 2d3D nebo klasické vetešárně jakou je Parazit Fashion Store. Dole k pivku (s chotěbořskou dvanáctkou nešlápnete vedle) přikusujte mrkev v rohlíku, nahoře se nechte u kluků vyfotit na Polaroid (jestli už jim pofrčí proud, žejo…). A ratolesti zanechejte u Divokejch matek.

I když ČHMÚ straší, pršet snad moc nebude a tak venku mrkněte na workshopy a exhibice exhibicionistů. A kdyby přece jenom, ve sklepě čeká interaktivní instalace a ještě cosi, o čem nemáme ani páru…

Nebuďte škrti, zaplaťte sedm pětek u vstupu a stavte se. Jsme tu až do neděle.

Víc se dozvíte na codemode.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.