Share |

Vyzkoušeli jsme Sleeveface

Sleeveface

Nedávno jsem na netu narazil na zajímavý přístup k fotografii, která kombinuje obaly LP desek a reálné postavy. Celý trik spočívá v doplnění LP obalu reálným prostředím.
 
Nedalo mi to a hned další den jsem vyrazil do nejbližšího antikvariátu. Probíral jsem se stovkami LPček, než jsem si vybral ty správné – s obličejem hlavního interpreta na celé desce.
A šlo se na focení. Desky, se kterými jsme si pohráli, byly:  Karel Gott – Muzika, Renato Zero  -  EroZero, Sagvan Tofi - Veřírek  a obal desky The String Orchestra of Vieroslav Matúšík. Výsledek můžete vidět v galerii - projdete ji klikáním na šipky vedle fotek.
 
Tato technika se oficiálně jmenuje Sleeveface a první fotky se na sociálních sítích objevily v roce 2006. Dokonce si můžete stáhnout speciální aplikaci pro váš iphone, kde si můžete rovnou vybrat desku na focení.  A nebo to prostě jen tak  zkuste, je to sranda. Pokud nemáte vinyly, druhá možnost je použít knihy - na instagramu a dalších sítích můžete najít i hashtag #bookface, který znamená právě tohle.
 
Pokud se chcete přidat, pošlete nám svoje výtvory na protisedi@protisedi.cz, nejlepší zveřejníme a odměníme!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.