Share |

Výstava v Brně: Nová architektura v Jižním Tyrolsku 2006-2012

foto: pořadatel akce

Galerie Architektury Brno ve spolupráci s Galerií Jaroslava Fragnera a Kunst Meran im Haus Der Sparkasse přiváží do Brna výstavu „Nová architektura v Jižním Tyrolsku 2006–2012“. Výstava je volným pokračováním výstavního projektu „Nová architektura Jižního Tyrolska 2000–2006“, která se setkala s velkým úspěchem. Kurátoři cítili potřebu zabývat se tímto tématem podrobněji a zaměřit se na tuto dynamickou a inovativní architekturu, které je věnována stále větší mezinárodní pozornost. Vzhledem ke svému specifickému geopolitickému a kulturnímu významu je Jižní Tyrolsko skutečnou kronikou současné architektury. Výstava bude otevřena denně od 10 do 18 hodin do 5. prosince 2014, vstup je volný. 
 
Mezinárodní porota, jejímiž členy byli Flavio Albanese (IT), Wolfgang Bachmann (D), Bettina Schlorhaufer (A), Anette Spiro (CH) a Vasa Perović (SI), vybrala z 280 předložených projektů 36 nejzajímavějších, které jsou představeny na této výstavě. Ve srovnání s první výstavou je patrné, že globální sociálně-ekonomické změny přinesly také zásadní posun v požadovaných příkladech. Tentokrát byl výběr založen na aktuálních tématech a hlavními předměty výstavy jsou nestabilnost, provizorní podstata věcí, příběh, čistota a otázka současného nového definování konceptu krajiny. V souladu s tímto pohledem byla výstava koncipována jako rozvíjející se poetický obrazový příběh. 
 
Výstavu zahájí ředitel Galerie Jaroslava Fragnera v Praze Dan Merta ve středu 5. listopadu 2014 v 18 hodin v prostorách Galerie Architektury Brno.
 
Součástí vernisáže výstavy bude i slavnostní zahájení prodeje design shopu LEPORELO+, který nově sídlí ve vstupních prostorech Galerie Architektury.
 
LEPORLEO+ Design shop svým sortimentem představuje český i zahraniční produktový design. Výběrem se design shop zaměřuje nejen na ikony českého skla, porcelánu a šperků, ale i na úplné designové novinky a umělecké suvenýry.
 
Pořadatelé: Galerie Architektury Brno, Kunst Meran im Haus Der Sparkasse, Galerie Jaroslava Fragnera
Ve spolupráci: Südtiroler Künstlerbund, Architekturstiftung Südtirol
Výstava se koná v rámci projektu EX-CENTRIC
Kurátor  – Gabriel Kurtis
GALERIE ARCHITEKTURY BRNO /// GALLERY OF ARCHITECTURE BRNO
Adress: Starobrněnská 18, Brno CZ 602 00
www.galeriearchitektury.cz // www.fb.me/galeriearchitektury


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.