Share |

Vyšehradský Voříšek 2014: Akce pro pejsky bez původu

foto: photobykristyna.com

Organizátoři akce Vyšehradský Voříšek dají již třetím rokem šanci křížencům a pejskům bez průkazu původu. Majitelé tak mohou opět využít možnosti přihlásit svého mazlíčka nejen jako účastníka výstavy, ale rovněž jako soutěžícího v několika neobvyklých disciplínách. Výtěžek z akce jde na pomoc středočeským útulkům.
 
Letos se na pražském Vyšehradě koná jedenáctý ročník festivalu Vyšehraní. V rámci této kulturní události proběhne na Letní scéně dobročinná akce Vyšehradský Voříšek, která tento rok spadá na neděli 25. května. Kříženci a pejsi bez průkazu původu, se mohou zúčastnit výstavy a několika soutěží. Jde o neobvyklé disciplíny, jako je Podoba pán a pes, Nejlepší chytač piškotů, Pes sympaťák, nebo Útulkový švihák.
 
Akce je celodenní záležitostí. Startuje již v 9 hodin, kdy jsou všichni pejsi kontrolovaní během veterinární přejímky. Následně startuje posuzování mazlíčků nejen v rámci zábavných soutěží, ale také v několika výstavních kategoriích. Psí účastníci jsou děleni dle věku, velikosti a pohlaví. Každý vítěz získá výhru v podobě granulí nebo odměn od hlavního sponzora značky špičkového krmiva pro psy a štěňata Nativia.
 
Registrace a vstup pro návštěvníky je zpoplatněn symbolickou částkou. Výtežek z akce šel v předchozích letech na podporu O.S. Toulavé Tlapky. Letos bude spravedlivě rozdělen mezi středočeské útulky. Právě psí útulky jsou jednimi z účastníků výstavy voříšků. Každý útulek může registrovat tři pejsky. Ti mohou nejen vyhrát, ale třeba si prostřednictvím této akce najít nový domov.
 
Porota a diváci hodnotí nejen exteriér psa, ale taktéž jeho chuť spolupracovat. Zájemci o registraci se nemusí obávat přísného zkoumání poslušnosti psa a jeho chování. Organizátorům jde především o příjemné setkání pejskařů a jejích mazlíčků, kteří si vždy den užijí zábavnou formou. Akce má dobročinný charakter a záměrem je dát šanci k prezentaci nejen šikovným a krásným voříškům, ale hlavně útulkům a organizacím, které se zabývají hledáním domovů pro opuštěné pejsky.
 
Jaká jsou pravidla pro přijetí do Vyšehradského Voříška, či časové rozložení disciplín, se dozvíte na webových stránkách akce vysehradsky-vorisek.webnode.cz. Na těchto stránkách naleznete také fotografie z předchozích ročníků, kterých se pravidelně účastní okolo osumdesáti pejsků. Zájemci mají stále možnost se registrovat.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.