Share |

Zvířata a jejich lidi: Lumír a Larisa

foto archiv Larisy Blichové

Larisa je PR manažerka Designbloku. Jak se jí žije s kocourem Lumírem?

 

Jak jste se dali dohromady?

Vždycky jsem kolem sebe měla spíš psy, ale loni v létě jsem se při shánění zvířecího spolubydlícího prostě rozhodla pro kočku. Lumíra mám od báječné rodiny Hrabětových, která měla při mé první návštěvě doma asi 17 koček. Všude záplava koťat a všemu vévodil asi 16 letý kocour, který si po celou dobu naší návštěvy tlapkou vynucoval pozornost a cpal se nám všem na střídačku na klín. Kočičí ráj. Myslím, že jsem si nemohla vybrat líp.

 

Jak přišel ke svému jménu?

Líbí se mi stará česká jména, měli jsme psy Huga, Kvída a Bedřicha, tak teď mám kocoura Lumíra. Se sestřiným boston teriérem Gustavem jsou skvělá dvojka, tedy nejen co se jmen týče.

 

Cos od něj nečekala?

Znala jsem jednoho perského kocoura a pak jsem si taky přečetla hromadu charakteristik plemene na internetu, abych se připravila. Cha cha. Lumír je pravý opak toho všeho. Chlupatý sprinter, který nemňouká jen ve chvílích, kdy má hubu plnou nějakého jídla. Vítá mě u dveří, čeká na mě v koupelně a je mistr v žebrání. Je to spíš pes než kočka. 

 

Co děláte nejraději?

Já bych řekla, že se nejraději mazlíme, samozřejmě. Ale myslím, že Lumír se nejvíc vyžívá v tom, když mě může budit ještě za tmy okusováním brady, donutí mě vstát, naservírovat mu snídani a pak si hrát. Jupí. Vygooglete si Simon`s cat. To je o něm. 

 

Kde spíte?

Lumír má svůj polštář na kraji postele hned vedle mojí hlavy (kočičí vrnění je stokrát lepší než počítání oveček), ale často spí i ve skříni mezi oblečením (nemůžu žít bez odchlupovacího válečku na oblečení), případně na lednici, aby mu náhodou něco neuniklo. 

 

Co jste spolu prožili nejzásadnějšího?

Zásadní bylo zjištění, že nic  nepřibrzdí jeho vášnivou lásku k jídlu a že tím může být sám sobě docela dost nebezpečný. Třeba když přes noc dobyl plechovku se sušenkami a do rána hodoval, nebo když o vánocích sežral pár buráků i se skořápkou. 

Ale nejlepší a nejzásadnější byl den, kdy jsem si tohle naštvaně se tvářící kotě přivezla domů, aby mi to tam zorganizovalo. 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.