Share |

Vyrobte si náhrdelník a náušnice proti šedi

obrázek č.1
foto Korallo

Že slavíci nejsou oranžoví? Ale u nás je možné všechno! Název projektu pramení z barvy a názvu korálků, které jsme dnes v projektu použili. Spojovací materiál jsme zvolili v bronzové barvě. Pokud však holdujete jiné barvě pokovu, můžete si tyto komponenty pořídit v barvách dostupných na trhu jako je stříbro, zlato, platina, metal gun, staroměď, či černá.
 
Materiál a pomůcky na náhrdelník (obr.1):
14 ks spirálkových komponentů
28 ks skleněných broušených slavíků o průměru 6 mm
Ketlovací jehly 40 mm
Řetízek o délce 50 cm
Kroužky o průměru 6 mm
Kleště ketlovací, štípací, ploché
 
Materiál a pomůcky na náušnice (obr.1):
2 ks spirálkových komponentů
10 ks skleněných broušených slavíků o průměru 6 mm
Ketlovací jehly a nýty
Náušnicové háčky
Postup na náhrdelník:
Na ketlovací jehlu navlékněte v tomto pořadí korálek, spirálový komponent, korálek a zakončete ketlovacím očkem. Takto si připravte 14 jehel. (obr.2)
Pomocí kroužků pospojujte sedm a sedm takto hotových polotovarů do dvou samostatných šňůr. (obr.3)
Vezměte si řetízek a rozštípněte jej na dvě části (20 a 30 cm dlouhé). Kratší část nám bude sloužit jako spodní částí řetízku. Na každou stranu pomocí kroužku připojte jednu šňůru z předešlého kroku. Delší část řetízku připojte na opačné konce opět pomocí kroužků. Vzhledem k délce náhrdelníku není nutné umisťovat zapínání. (obr.4)
Postup na náušnice:
Nyní si připravte polotovar z ketlovací jehly, dvou slavíků a spirálového komponentu stejně jako v případě náhrdelníku na obr. 2. Dále si na 2 ketlovací jehly a 1 ketlovací nýt připravte po jednom slavíkovi. (obr. 5)
Jednotlivé díly spojte za sebou odspoda takto: slavík na nýtu, 2x slavík na jehle, polotovar se spirálkovým komponentem a nakonec náušnicový háček. Stejný postup zopakujte i na druhou náušnici.
Set máte hotový
Veškerý použitý materiál najdete v korálkárnách Korallo v Praze a Brně (http://www.korallo.cz).
Text a foto: Nikola Oltová, Tereza Lehocká
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.