Share |

Velká jarní cyklojízda 2012 bude 19. dubna

repro k akci

Cyklojízda pod záštitou pražské radní Aleksandry Udženiji pomalu projede centrem Prahy, aby ji pak účastníci okolo osmé večer ve Stromovce slavnostně zakončili společným rituálem zvedání kol.
Organizátoři nám o ní poslali tohle info:

Ve 20 hodin začne afterparty v Prager Kabarettu na Vltavské ve známé "kachlíkárně". Program doplní koncert, pro který budete moci elektřinu generovat třeba i vy sami šlapáním na cyklogenerátorech.  Sraz je tradičně v 18:00 na náměstí Jiřího z Poděbrad před kostelem.

 
Udělejme cyklojízdu ještě barevnější!
Cyklojízdy jsou spanilé barvité městské jízdy na kolech, koloběžkách a dalších bezmotorových dopravních prostředcích. V ulicích vyvolávají vlnu pozornosti.

Pražské cyklojízdy jsou oslavou svobodného pohybu po městě, festivalem, setkáním a příležitostí zažít pražské ulice na chvíli jinak. Podnětem k širší diskusi o cyklistice jako o moderním, efektivním a ohleduplném způsobu dopravy po městě.

Zkusme letos tyto pozitivní charakteristiky ještě zvýraznit. Pokud máte chuť, pojeďte na Velkou jarní cyklojízdu v co možná nejoriginálnějším outfitu, kostýmu či masce. Máte tak další způsob jak obohatit tuto celoměstsky významnou společensko-kulturní akci s velkým vlivem na rozvoj městské cyklistiky v Praze a celé ČR.

 

 Během cyklojízdy a afterparty budeme prezentovat několik letošních novinek, z kterých můžeme vypíchnout například druhé aktualizované vydání Zelené mapy Prahy, v době cyklojízdy již spuštěnou novou podobu a obsah informačního webu Prahou na kole, či další ročník kampaně Do práce na kole.

Další info:
www.facebook.com/events/229594647138944/
 
www.cyklojizdy.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.