Share |

Co je nového u Pedal Project? Ladí se vlastní galerie a na obzoru je asi designová cena

foto Pedal projekt

Máme pro vás rozhovor s Pedal project.
 
Co je u vás nového?
Není toho úplně málo. Co se týče věcí, co jsou za námi, tak jsme nominováni s magazínem Pedal Project a především knihou OKOLO Mollino, kterou má na svědomí po vizuální stránce Matěj Činčera, na Czech Grand Design v kategorii grafický designér roku. Takže v březnu držte palce.

Z věcí, které se právě dokončují můžu jmenovat třeba do spojek letovaný rámový set Štěrba x Pedal Project s názvem Iconic. Ten bude představen snad již co nevidět. Dále samozřejmě plánujeme další čísla našich magazínů a jiné, nejenom tištěné, produkty. Pracujeme na koncepci několika menších výstav a na závěr nesmíme zapomenout na vlastní prostor, který konečně začíná nabírat reálných obrysů a který se chystáme již brzy otevřít.

Chystáte vlastní prostor, co v něm bude a kdy se tam můžou čtenáři vypravit? Kdo všechno je součástí party, která váš prostor připravuje a jak se bude jmenovat?
Je to tak. Po nějakém čase domlouvání a hledání toho pravého (a hlavně dostupného) jsme již zakotvili na paradoxně pro cyklistiku takřk na nejhorším místě - Žižkově. Vzniká ve spojení s Patrikem a Spencerem z Hot Dog Cycles, díky čemu bude celý projekt ještě rozsáhlejší. Ve zkratce by se mělo jednat o cyklo/design obchod, servis, grafické studio, výstavní prostor, skromnou kavárnu a tak dále. Plánů je ještě víc, ale až čas ukáže. S největší pravděpodobností ponese název Headquarters a to tří základních pilířů: Hot Dog Cycles, OKOLO a Pedal Project. Již teď ale víme o několika dalších subjektech či jednotlivcích, co mají chuť se na této věci podílet, za což jsme srdečně rádi. Velký dík už teď patří třeba Michalovi aka Koze, který nám výrazně pomáhá a zdá se být nedílnou součástí od samého začátku. Jestli se něco příliš nezkomplikuje, naplno by se mohl chod rozběhnout doufejme někdy na přelomu března a dubna. Co se týče architektonického řešení, přizvali jsme si na pomoc naše oblíbené A1 Architects.

Koukám, že vaše aktivity expandují i do zahraničí, jak to vypadá?
Je to pravda. Snažíme se nebýt zahleděni jen na domácí trh/ scénu a to především proto, že naše aktivity jsou dost specifické a úzkoprofilové a tudíž je pro nás do jisté míry Česká republika malá.

Jak s trochou nadsázky říkáme, děláme věci pro fajnšmekry. Pro lidi, kteří mají rádi podobné věci jako my a kteří nečekají, že jim přistanou sami od sebe na stole přímo před nosem. Tím pádem si je v současném světě, který je díky internetu, technologiím a poměrně velkým možnostem cestování, mohou bez problémů nalézt, ať už jsou odkudkoli. Trochu napřed tomu samozřejmně jdeme i tím, že se veškeré věci snažíme dělat dvojjazyčně. Tím se stalo, že např. produkty OKOLO je možné nalézt na mnoha mezinárodně uznávaych designových blozích či se o nich dočist v magazínech jako je např. Wallpaper nebo si zakoupit oba magazíny (jak Pedal Project tak OKOLO) hned na několika místech v zahraničí. To vše je ale začátek a vidíme zde velké rezervy, na které zatím nebyl dostatek času, hlavně i díky tomu, že veškeré aktivity, o kterých se tu bavíme, jsou čistě nadšeneckého charakteru, kterému se věnujeme vedle své "normální" práce bez nadsázky po večerech.

Jak se mají botasky?
Botasky se mají poměrně dobře. Pro nadcházející sezónu je připraveno jak mnoho nových barevných kombinací stávajících modelů Classic, Mid a Run, tak i zcela nový, opět z historie vycházející, model Urban. Doufám, že se bude o botaskách opět o něco víc vědět a to snad nejenom u nás, ale i v zahraničí. To je ale běh na dlouhou trať a navíc zavislý na mnoha faktorech a lidech. Uplynulý rok mi připadal v mnoha ohledech a z mnoha nejrůznějších důvodů takový slabší, věřím ale, že to byl, jak se říká, klid před bouří.

Jaké máš ty a tvoje parta další projekty? Okoloweb, časopis,...?
Plány pro nejbližší období jsou spíš vylepšovat to, co již děláme. Zefektivnit proces a lépe se dostat k potenciálním zájemcům a mít tak větší možnost se těmto aktivitám věnovat naplno a ne pouze "po večerech". Ať už to jsou weby a magazíny OKOLO a PP, výstavy a kurátorská činnost, spolupráce s výrobci či designéry na určitých produktech, plynulý chod našeho prostoru, grafické práce pro nejrůznější subjekty, zmiňované práce pro Botas a mnoho dalších. Tento rok bych se chtěl také opět začít o něco víc věnovat DJingu a hlavně začít trochu seriózněji s produkováním vlastní hudby či začít s několika kolaboracemi v hudebním průmyslu, které jsou již dlouhý čas ve vzduchu ale stále na ně nějak ne a ne dojít. O tom snad ale zas až jindy. Až to bude aktuální, pokud se tak vůbec někdy stane. Do té doby hledejte na lineupech jméno Zerwox.

Jezdíte na kole ve sněhu a marastu?
Upřímně já moc ne. Od začátku zimy, kdy jsem si zlomil klíční kost,jsem nejezdil. Ne úplně kvůli tomu, ale i proto, že v poslední době mám vše potřebné víceméně v docházkové vzdálenosti a někde se honit v mínus 15ti se mi nechce. Nejsem hardcore jezdec co by nemohl bez kola žít a raději si ho užívám v kraťasech než nabalený od hlavy až k patě několika vrstvami. V zimě jsem prostě (alespoň myšlenkama) neustále na horách. Což ale nemluvím za ostatní. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.