Share |

Pedal Project - uskupení nadšenců cyklistiky, designu a mnoha věcí mezi tím

foto Pedal Project

Pedal Project je uskupení nadšenců cyklistiky, designu a mnoha věcí mezi tím.

Zabývá se mnoha nejrůznéjšími aktivitami, které jsou více či méně spojené s kulturou kolem kol s pevným převodem, v zahraničí známou též pod pojmem fixed gear, avšak neomezují se pouze na tento směr, nýbrž je spíš jakýmsi pojícím prvkem či hybnou silou.

Pedal Project začal tuto relativně novou městskou subkulturu, která vzešla z prostředí amerických messengerů, jako jeden z prvních ukazovat i v našich končinách. Prvním hmatatelnějším výstupem se stala výstava Fixed Gear, uspořádaná v prostorách pražské 66 Gallery. Na ni navazovalo spuštění vlastního webu a uspořádání několika netradičně pojatých závodů a započetí práce na prvním, takto zaměřeném, tištěným bilinguálním magazínu, který si vzal za úkol na jednu stranu propagovat nové směry převážně městského života u nás a na stranu druhou seznamovat zahraničí s děním na domácí scéně.

V současné době se připravuje již třetí číslo tohoto periodika a pomalu se stává etablovaným na trhu s alternativním čtivem. Kromě výstavní a publikační činnosti se ale PP věnuje i tvorbě vlastních produktů, ke kterým často přizívá i domácí zavedené značky. Z těch známějších jmenujme například cyklistice uzpůsobené boty ve spolupráci s firmou Botas 66, či rámové sety zhotovené ve spojení s legendárním českým výrobcem, prodejcem a sběratelem kol Robertem Štěrbou. Tyto produkty, i vlastní činnost, se snaží Pedal Project propagovat přes různé akce či festivaly. Pro ukázku jmenujme třeba Design Blok, Design Supermarket nebo Design Week v anglickém Londýně.

Díky těsné provázanosti s dalším nezávislým, na design zaměřeným, subjektem OKOLO vzniká platforma, kde si nemůžete být nikdy jisti, co přijde příště. Nejdůležitějším pojítkem však zústává zápal pro věc, chuť poznávat nové zajímavé lidi a dávat nejrůznější věci do nových, ne tak očekavatelných, souvislostí.

A co můžete čekat do budoucna? Plánů na nadcházející sezónu je mnoho, ale raději nebudeme předbíhat. Pokud budete mít zájem, jistě se o všem včas dozvíte, jestli máte ale už teď chuť se seznámit s tím, co Pedal Project dělá, doporučujeme navštívit web www.pedal-project.com, či v soutěži zkusit štěstí o druhé číslo PP MAGu.
 
www.pedal-project.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.