Share |

VEGEFEST: vegetariánský festival pěti smyslů

foto: pořadatel akce

Jestli máte rádi vegetariánskou stravu, a nemusíte být ani vegetariáni, klidně můžete milovat maso a být jen zvědaví, kolik dobrot se dá vytvořit i bez masa, pak neváhejte navštívit festival VEGEFEST – vegetariánský festival pěti smyslů. Koná se 21. a 22. září na pražském Vyšehradě ve Starém Purkrabství.
 
Festival vznikl v roce 2011 z čiré radosti se záměrem představit rozmanitost a pestrost současné vegetariánské gastronomie. Jeho posláním je inspirovat a informovat o možnostech a nových směrech vegetariánské, veganské i vitariánské kuchyně a o souvisejících tématech zdravého a trvale udržitelného životního stylu.
 
Cílem festivalu je nabídnout společně na jednom místě jak teoretické a odborné informace (přednášky a setkání s odborníky či tipy na kurzy vaření), tak praktickou možnost vidět na živo přípravu pokrmů a poté na vlastní ústa ochutnat a vychutnat vše, co mistři vařečky připraví. Gastronomické hodování doplní bohatý doprovodný program vhodný také pro rodiny s dětmi, odpočinout si budete moct na trávě, ve festivalovém čajovém šapitó nebo si dopřát masáž a užít si den všemi smysly.
 
Těšte se na to, že v tyhle dva dny procvičíte všech svých pět smyslů. Je pro vás přichystán tento bohatý a pestrý program:
- zdravá jídla světových vegetariánských kuchyní a různých výživových směrů
- ochutnávky čaje, kávy a čokolády, burčáku, piva, vína
- ukázky vaření a přednášky o stravování a souvisejících tématech
- bohatý doprovodný program: koncerty, zpěv a bubnování, masáže, cvičení jógy a tai-či, meditace
- program pro děti: divadlo, dětský koutek a výtvarné dílny
- klidné a zároveň silné místo na hradbách vysoko nad řekou Vltavou
 
Předprodej vstupenek: www.vstupenkov.cz
www.vegetarianskyfestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.