Share |

V Galerii Vernon vystavují fotografie ruského fotografa Andreje Kezzyna

foto: pořadatel akce

Výstava fotografií ruského fotografa Andreje Kezzyna, která bude zahájena 8. 11. 2013 v Galerii Vernon, se může suverénně zařadit do linie dekadentních a kontroverzních výstav, které cynicky, mnohdy až sarkasticky poukazují na stále upadající politickou, náboženskou a morální situaci dnešní společnosti.

Andrey Kezzyn, na internetu známý spíše jako Kezzyn Waits, je kreativní fotograf žijící v Petrohradu. Kromě vlastní tvorby vede kurzy tvůrčí fotografie na Fotografické akademii v Petrohradu, jedné z  nejvýznamnějších škol fotografie v Rusku. Jeho tvorbu charakterizuje nekonvenční a osobitý přístup k tématům, které na svých fotografiích zpracovává, i k technice, kterou ke zpracování využívá.

Kezzyn se soustředí především na pečlivou přípravu scény, počínaje výběrem místa, přes nalíčení a  kostýmy, až k osvětlení. Samotné focení pak proběhne ve srovnání s tím vcelku rychle a následné zpracování ve Photoshopu je minimální. Na otázku, do jakého stylu by se sám zařadil, Kezzyn rád  odpovídá, že se považuje za „předpostpunkového“ fotografa.

Jeho velkoformátové fotografie se vyznačují provokativními, morbidními, mnohdy agresivními motivy, které ovšem slouží jako skořápka, pod níž je ukryt svět tajemna, svět základních instinktů, svět archetypů a symbolů, svět, který nás zneklidňuje, který nás nenechává jen tak chladně se dívat, ale nutí k ponoření do vlastních úvah, k bilanci a zpochybnění historicky či společensky kodifikovaných pojmů a jejich významů. Kezzynovy snímky probouzí cosi, co bychom raději nechali spát.

Vernisáž se uskuteční v pátek 8. 11. 2013 v 18 hodin v Galerii Vernon za umělce a výstava potrvá do 29. 11. 2013.

 

Galerie Vernon, U Průhonu 22, Praha 7
http://www.galerievernon.com/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.