Share |

DJka Lumichell si zahraje se Smrtkou

foto archiv DJ Lumichell

Deaf Blind Not tuhle uprostřed noci viděl v Chapeau Rouge hrát dýdžejku Lumichell. Zkoumali jsme, kde se tam vzala.

 

Jak ses dostala k muzice a odkdy jsi DJ?

K muzice jsem měla blízko už odmala, od 6 let jsem tančila lidovky, pak modernu, hip hop, aerobik. Myslím si, že právě tím jsem získala cit pro rytmus, kterej je při hraní hrozně důležitej, vlastně nejdůležitější  K samotnému DJingu jsem se dostala náhodou – kamarádka chodila s djem, který ji chtěl učit hrát R´n´B, ale ona poslouchala techno…chodily jsme spolu do třídy a věděla, že to je spíše moje parketa, tak mě mu takhle doslova předhodila. No a aby toho nebylo málo, tak při otázce, jestli bych se nechtěla učit hrát při tom byla moje kamarádka, se kterou jsme chodily na rnb party spolu a tak jsme rovnou začaly hrát obě dvě – to se psal rok 2004.

 

Děláš i vlastní muziku?

Vlastní muziku zatím nedělám, věnuji se výhradně hraní – party Dingu, ale co já vím? Třeba v budoucnu? Určitě bych si to chtěla vyzkoušet.

 

Co plánuješ za vystoupení či vydání?

Akcí je spousta, nejbližší zajímavou akcí bude určitě vystoupení společně s Djem Rockstarem a Smrtkou z Československo má talent v Dobrovicích u Mladé Boleslavi 21.5. Jinak mám pravidelnou úterní rezidentní noc v Chapeaurouge, kam si zvu přední dje na hostován. Dále si mě můžete přijít poslechnout na páteční party v Infinity baru, Radosti FX..více méně po Praze jsem si zahrála už téměř v každém klubu, je toho opravdu hodně a nerada bych na nějaký klub zapomněla. Pro aktuální info doporučuji můj web  www.djlumichell.com, kde jsou všechny aktuální termíny.

 

Nejoblíbenější zábava?

..je určitě hraní, při něm se skvěle odreaguju, pocit když ze sebe vydám nejvíc a lidi mi tu energii vrací je naprosto úžasnej:) Jinak jsem propadla zumbě, což je super aktivní odpočinek, určitě doporučuju. Jinak taková ta klasika – zajít ven s přáteli, procházky, brusle…

 

Proč nejsi jako ostatní?

Jiná jsem v tom, že dělat rnb/hip hopovou djku znamená - alespoň v Čechách - přemejšlet alespoň napůl jako chlap. Vím, že by se mohlo zdát, že holka-djka to má tím, že nás je málo, jednodušší. Omyl. Stala se mi třeba kuriozní historka, kdy majitelem klubu byl američan a líbilo se mu hraní, nicméně když zjistil, že hraje ženská, tak nastal problém v tom, že podle něj Dj má bejt kluk. Neříkám, že je to takhle pokaždný, pozitivní ohlasy toho, že hraje ženská převažují, nicméně je to „men´s world“  a musí se s tím počítat. Zapojit si techniku, domluvit se se zvukařem, produkcí - to k tomu všemu patří a většinu těchhle profesí v nočím byznysu dělají chlapi. Takže jiná jsem určitě v tomhle ohledu uvažování, holka se musí mnohem víc obhajovat ..pořád je to tak,ale mě to baví a počítám s tím, jinak bych takhle dlouho hrát nevydržela.

 

Co pro tebe znamená krása?

Třeba to, když se udělá venku hezky. Nebo atmosféra na párty. Nebo pocit, že už tu školu někdy konečně dodělám. Vlastně cokoliv 

 

Před čím máš respekt?

Super otázka, respekt je strašně důležitej. V dnešní době se z lidí tak nějak vytrácí a třeba v Djingu je hodně zásadní, protože bez pokory, respektu se dlouhodobě hrát nedá. Respekt mám před lidmi který jsou chytrý, něco dokázali, jsou lepší než ostatní a přitom o tom nemluví..

 

Čemu bys chtěla vládnout?

Napadá mě, že vládnout bych chtěla asi více světovým jazykům, ty jsou moc důležitý. Umím docela obstojně anglicky, německy a základy ruštiny. Ale třeba taková francouzština, japonština…třeba překonám svou lenost a někdy jim vládnout budu

 

Čeho se nemůžeš nabažit?

Třeba když se mi líbí nějaká písnička, jsem schopná si ji pouštět stále dokola.. Vlastně čehokoliv, co mě baví, se nemůžu nabažit 

 

První vzpomínka z dětství?

Já si na dětství docela vzpomínám, dokonce i na jesle. Takže je toho fakt hodně, ale třeba to, jak jsem v jeslích naschvál zlobila, abych šla na „hanbu“ = samotku. Tam jsem měla spřízněnce v podobě paní uklízečky – dala mi leporela, já si v klídku četla a zbytek dětí musel spát. Paráda!

 

Cos udělala nejhoršího?

Tak to fakt netuším. Je spousta věcí, na který nejsem hrdá, ale jako „nejhorší“ bych žádnou z nich neklasifikovala. 

 

Jaký sen se ti ještě nesplnil?

Třeba podívat se na některý zajímavý místa naší planety – Hawai, Kilimandžáro, Austrálie..chtěla bych víc cestovat.

 

Co máš v tašce?

Momentálně jsem na hraní, takže desky, přenosky, sluchátka, slipmaty, serato, počítač  Pak klasika – peněženka, mobil, klíče.

 

Bez čeho nevyrážíš ven?

Poslední dobou bez bot na podpatku. Au! Jinak většinou vyrážím ven s obrovskou taškou, já malý kabelky moc neunosím 

 

S kým bys nejradší zašla na drink?

S někým, kdo je praštěnější než já – přihlašte se 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.