Share |

V brněnském Mersey chystají Nick Cave párty

repro k akci

Nick Cave oslaví v sobotu 22.9. 55 let. Při této příležitosti se v brněnském klubu Mersey koná oslavná Nick Cave party se skupinou Rány Těla a djs Cliffem Mc Lenehenem, Olafem a djkou K.

Nick Cave je bezesporu vedle Davida Bowieho, Patti Smith či Iggy Popa jeden z nejvýznamnějších rockových umělců 80. a 90.let. Spolu s Rowland S. Howardem je zakladatelem originálního australského gothic bluesového stylu, syrové odnože rocku se silnými existencionálními texty. Je autorem výjimečných hudebních alb, která, dá se říci, zásadně ovlivnila dnešní hudební scénu. Připomeňme zejména alba Kicking Against the Pricks, na kterém dekadentně zpracoval celou řadu světových pop hitů, vynikající album písní o vraždách Murder Balads z 90. let, ze kterého pochází duet s PJ Harvey "Henry Lee". Caveovou doprovodnou kapelou The Bad Seeds prošla celá řada osobností, ať již to byl Rowland S. Howard, Hugo Race, Blixa Bargeld či v poslední době multižánrový démon Warren Ellis.

Při příležitosti Caveových 55. narozenin se v brněnském klubu Mersey koná party s hudbou Nicka Cavea, ale i spřízněných umělců PJ Harvey, Micka Harveye, Rowlanda S. Howarda, Birthday Party, Crime and City Solution, Morphine, Toma Waitse a podobných. Nebude chybět doprovodná projekce a dekorace.

Na začátek vystoupí caveovsky laděná pražská kapela Rány Těla. Formaci tvoří zpěvák a výhradní autor textů Jindřich Hoch (Hank J. Manchini, zakládající člen Moimir Papalescu & The Nihilists), dále David Kabzan (Psycho Club A Výletníci), Hadji (dnes Stargazer či Bruno Ferrari), Jakub Pegáč Pelnář a Vratislav Placheta. Kromě zvuku kapel Nick Cave and The Bad Seeds či Crime&City byl pro vznik skupiny podstatný také vliv new yorské scény s kapelami jako Sonic Youth či The Velvet Underground, britského post-punku Joy Division a Bauhaus či temné gothic-bluesové scény reprezentované skupinami The Birthday Party a La Muerte a také hudební a intelektuální vliv pražské industriální scény v čele se skupinami Paprsky Ing. Garina, Střední Evropa a zejména noise-industriálního projektu Suicidal Meditations Jarouška Paláta.

Více o kapele zde:
http://www.myspace.com/ranytela

Jediné album této skupiny můžete stáhnout zde:
http://www.indies.eu/alba/128/polyester/

Rezervujte si stoly na mailu mersey@volny.cz nebo na tel čísle 00420541240623


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.