Share |

V Brně bylo otevřeno nové centrum Očkování a cestovní medicíny

foto: pořadatel akce

Široké veřejnosti a hlavně cestovatelům z Jihomoravského kraje je od ledna 2014 k dispozici jedno z nejmodernějších center Očkování a cestovní medicíny v České republice. V novém centru odborníci připraví na cestu nejen po zdravotní, ale i vědomostní stránce, a to díky aktuálnímu přehledu výskytu nemocí ve světě a individuálním okolnostem plánované cesty.Centrum se nachází ve středu  Brna, v OC Letmo a bude otevřeno 5 dní v týdnu většinou aždo 20:30 hod.
 
Centrum Očkování a cestovní medicíny není běžným zdravotnickým zařízením, ale ordinací určenou cestovatelům, kteří mají pozitivní vztah ke komplexní přípravě na svoji cestu. Díky této přípravě mohou předejít onemocněním, která se vyskytují za našimi hranicemi a zabránit importování exotických nemocí na území České republiky. Oba dva tyto jevy jsou poměrně častou skutečností, která se rok od roku zhoršuje, a to díky lehkovážnosti našich cestovatelů“, uvádí MUDr. Michaela Trnková, vedoucí lékařka Centra očkování a cestovní medicíny Brno.
 
Jedná se především o průjmová onemocnění, žloutenky nebo meningokoková onemocnění a další. Kromě těchto preventabilních nemocí existují i taková, kterým lze předejít pouze vhodnou doplňkovou výbavou na cesty. Ideální doba na návštěvu specializovaného centra je 6 – 8 týdnů před plánovanou cestou.
 
Kromě cestovní medicíny nabízí centrum i očkování proti tuzemským nemocem. Zejména proti klíšťové encefalitidě, která je v České republice nejrozšířenější ze všech států Evropské Unie.
 
Pro ulehčení nabízí centrum Očkování a cestovní medicíny svým klientům bezplatné hlídání všech termínů přeočkování a automaticky na ně upozorňuje. Zájemci o nezávaznou konzultaci se můžou objednávat na přesný čas na bezplatném čísle 800 123 321.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.