Share |

Uran - divadelní inscenace v drnovském bunkru

foto: pořadatel

M. Bambušek: Uran - Zakousne se vám to pod kůži

V prostorách bunkru bývalého velení protivzdušné obrany Československa nedaleko Slaného u obce Drnov se 20.a 21. dubna uskuteční dvě představení divadelní inscenace Miroslava Bambuška a Jana Kačeny Uran z cyklu Cesty energie.
Inscenace Uran je podobenství o lidské důstojnosti, vizuální divadelní dokument s rysy aktuálního politického divadla. Projekt byl připraven přímo pro prostory drnovského podzemí a od úspěšné premiéry na konci minulého roku bude k vidění poprvé.

„Inscenace se zabývá uranem jako sociokulturním prvkem, ale také jako nástrojem a symbolem moci. Vypovídá o počátku těžby u nás pro zbrojní potřeby v SSSR a příběhy bývalých kněží - muklů v uranových koncentrácích. Zabývá se i také současným uvažování o jádru a jeho využitím v dnešním globálním světě.“ přibližuje téma inscenace spoluautor a režisér Miroslav Bambušek a dodává „Zakousne se vám to pod kůži.“

Miroslav Bambušek si za své projekty propojující aktuální témata s nedávnou historií odnesl již několik  divadelních cen a nominací včetně Ceny Divadelních novin, Pocty festivalu ...příští vlna/next wave.. či Ceny Alfréda Radoka.

Představení začínají v 19:00. Navíc v pátek 20.4.2012 pořadatel nabízí možnost využít společné dopravy autobusem z Prahy přímo na místo a zpět. Další informace na www.cestyenergie.cz nebo na telefonu 721 288 435.

„Atmosférické podobenství o lidské důstojnosti výborně funguje se syrovým prostorem bunkru. „
Bozo - nekonformní kulturní průvodce

„Uran má prvky divadelního dokumentu, ale nese v sobě i rysy aktuálního politického divadla a má i rozměry obřadně duchovní, mytické.
Vladimír Hulec, Divadelní noviny

Jan Kačena a Miroslav Bambušek: Uran (Cesty energie, 3. část):

Hrají: M. König, J. Kozubková, J. Křivánková, M. Marek, H. Třešňáková, P. Schenker a T. Turek.
Autoři: M. Bambušek a J. Kačena
Režie: M. Bambušek, Výprava: J. Préková, Hudba: J. Kudláč
Cesty energie pořádá Občanské sdružení MEZERY.

Předprodej: www.smsticket.cz

Vstupenky: předprodej: 250 / 150 studentská, na místě: 300 / 200 
Využijte možnost společné dopravy autobusem na představení 20.4.2012! Cena zpáteční jízdenky je 100.- Kč.
Rezervaci vstupenky získáte velmi jednoduše zasláním SMS s textemTICKET URAN20 pro termín představení 20. dubna nebo TICKET URAN21 pro termín představení 21. dubna na číslo 9020050.
Cena SMS TICKETu: 50,-Kč Doplatek na místě: 200,-Kč / 100,-Kč – studenti

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.