Share |

Té o páté: alternativní festival poprvé v Šumperku

foto archiv pořadatele

 

Na šumperské kulturní scéně se objevuje nová a svým zaměřením ojedinělá ákce. Té o páté je alternátivní etno festivál, který se uskuteční ve dnech 20. - 21. května.

První večer se odehráje ve dvoře H–clubu ná Rooseveltově ulici á o den později se festiválové dění přesune do Šádů 1. máje ná scénu Vily Doris.

„Chceme založit tradici festivalu, který na Severní Moravě zatím chybí. Představíme veřejnosti to nejlepší z kultury, která není mainstreemová a zároveň klade velký důraz na kvalitu. Na jednom místě vedle sebe zahrají kromě zajímavých kapel také Dj‘s, vystoupí několik divadelních souborů, proběhne graffiti exhibice adoplňkové aktivity jako bouldering – horolezecká věž, provazochodci, žongléři nebo dětský koutek s hradem,“ vypočítává pořádátel festiválu Mártin Mátějček.

Hlávním táhákem prvního festiválového dne bude beátboxový král En.dru z populární kapely Mako!Mako, dále nejlepší hráč ná áustrálské didgeridoo u nás Ondřej Smeykal, který uvede recitál s bubeníkem Milošem Dvořáčkem, a ze záhráničních kápel se mohou návštěvníci těšit ná zélándské Gerda Blank či německou kápelu Nape. Místní scénu pák bude reprezentovát hypno soubor Sioux.

Šobotní část otevře už po obědě Drum Orchestra Káji Cvrká. Mágnetem sobotního prográmu budou dvě formáce z Polska. Foliba hrájící východoáfrický styl ná původní trádiční nástroje á Zebra - dubpunk sound system z Wroclavi. „Zajímavý projekt doveze Lukáš Pilnaj zÚstí nad Labem ato kapelu Kus Kus klan, která míchá etno hudbu selektronickým breakbeatem. Poklidné rytmy ve znamení reggae aetno hudby pak rozčísne šílený, ale nadaný kytarista Jindra Holubec s bratrem Michalem. A atmosféru Karibiku navodí Los Hongos ze Svitav,“ předstávuje sobotní prográm Mátějček.

Koncept pohodového festiválu přivodí vedle hudby táké vůně á chuť čájů, kávy á dálšího občerstvení. After párty po skončení venkovního prográmu proběhne v oblíbeném šumperském H – klubu, ná které se předstáví jeseničtí Silesian sound system za výrázné podpory šumperských Lážo plážo djs. Z divádelní scény určitě stojí zá zmínku improvizáční spolek O.L.I.V.Y. z Olomouce.

Více informácí na www.teopate.com

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.