Share |

Umělci chtějí dát Putinovi dar: Zemana

foto arciv Jaroslava Rudiše

Protišedi se nevěnuje politice jako takové, ale umělecký akt tohoto typu nemůže nechat bez povšimnutí.
Satirický čin několika českých umělců nabývá na viralitě. Oč jde?
 
Na literárním kabaretu EKG v pražském Divadle Archa se spisovatelé Igor Malijevský a Jaroslav Rudiš rozhodli věnovat u příležitosti výročí osvobození Československa v roce 1945 českého prezidenta Miloše Zemana ruskému prezidentovi Vladimíru Vladimiroviči Putinovi, kterému zaslali dárkový certifikát.
„Jsme malá země a nemáme nic cennějšího než svého prezidenta. Přesto věříme, že si tento výjimečný dar z rukou českého národa ponecháte. Náš dar by k vám měl dorazit nejpozději v den výročí,“ píše se v dopise Putinovi.
Dopis podepsala mimo jiné řada osobností české kultury, například herečka a šansoniérka Ester Kočičková, spisovatel a předseda Asociace českých spisovatelů Jan Němec, spisovatelka Kateřina Tučková, výtvarník Jaroslav Valečka, spisovatelka Markéta Pilátová a další.
 
Text dopisu:
 
Vážený pane prezidente Ruské Federace, Vladimíre Vladimíroviči Putine,

u příležitosti výročí konce druhé světové války a jako výraz vděčnosti za podíl ruského národa na osvobození naší země jsme se rozhodli Vám, nejvyššímu představiteli Ruské Federace, věnovat darem nejvyššího představitele České Republiky, prezidenta Miloše Zemana. Náš dar by k Vám měl dorazit nejpozději v den výročí.

Jsme malá země a nemáme nic cennějšího než svého prezidenta. Přesto věříme, že si tento výjimečný dar z rukou českého národa ponecháte. 

S bratrským pozdravem
 
Igor Malijevský, Jaroslav Rudiš
-
Mezitím v Praze autor  Oprásků "našel" článek, který se hledá.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.