Share |

Tisková konference s Akramem Khanem

K jeho první osobní účasti na festivalu Tanec Praha.
Desh
foto: Richard Haughton

Tisková konference se uskuteční 2. července od 15.00 v prostorách hotelu Maria Prag (Opletalova 21, Praha 1). Osobně se jí zúčastní světově proslulý choreograf a tanečník Akram Khan, který také vystoupí 3. a 4. července ve Státní opeře s inscenací DESH. Uvedení díla Akrama Khanaslavnostně zakončí právě probíhající 25. ročník Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2013.    
 
 
Program tiskové konference:
-         představení Akrama Khana a jeho souboru, 
-         představení inscenace DESH, která slavnostně zakončí 25. ročník festivalu TANEC PRAHA,
-         prostor pro dotazy novinářů,
-         individuální rozhovory s Akramem Khanem pro vybraná média,
-         akreditace vstupenek na inscenaci DESH, kterou uvedeme 3. a 4. července ve Státní opeře.
 
 
Tiskové konference se zúčastní:
-         Akram Khan (UK) - jeden z nejuznávanějších choreografů a tanečníků své generace. Akram Khan kromě vlastních tanečních děl spolupracoval na projektech s umělci z mnoha oblastí, např. s Juliette Binoche, Sylvií Guillem, Sidi Larbi Cherkaouim ad. V roce 2006 vytvořil koncertní choreografii pro Kylie Minogue a v loňském roce se spolupodílel na zahajovacím ceremoniálu 30. letních olympijských her 2012 v Londýně vytvořením originální choreografie. V průběhu své kariéry získal mnohá ocenění včetně ceny Laurence Oliviera, ceny ISPA Distinguished Artist Award, South Bank Sky Arts Award for Dance, UK Critics' Circle National Dance Award, The Age Critics’ Award ad. V roce 2011 představil TANEC PRAHA jeho inscenaci Vertical Road a nyní Akram Khan poprvé přijede osobně, aby vystoupil ve vlastním sólovém večeru.
-         Yvona Kreuzmannová- ředitelka festivalu TANEC PRAHA 2013, předsedkyně Tance Praha o. s.
-         Markéta Perroud- spoluředitelka festivalu TANEC PRAHA 2013
 
Simultánní překlad bude na místě zajištěn. V případě zájmu prosím potvrďte svoji účast do 1. července na zlata.zahourkova@tanecpraha.eu


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.