Share |

Beaux nabízí novou kolekci trik s potisky od mladých výtvarníků

foto: Beaux

S jarem se probouzí také módní label BEAUX {bó}, který uveřejnil novou kolekci trik s potisky od mladých výtvarníků Terezy Hejnové a Honzy Grumla. V jarní nabídce najdete pět dámských a jedno pánské triko.

Label BEAUX {bó} funguje na českém trhu s nezávislou módní tvorbou od srpna 2011 a jeho cílem je nabourat vžité představy o „triku s potiskem“ propojením současného výtvarného umění se street wearem. Transformací výtvarných děl z pláten, grafik a zdí na oblečení kvalitních střihů a materiálů vznikají za aktivní účasti umělců ucelené autorské kolekce v limitovaných edicích.

Dva motivy v kolekci 5 p.m. absolventky pražské UMPRUM Terezy Hejnové odhalují moment, který všichni známe. Tu chvíli po práci kdy nastává bezčasí.

Tričko jako artikl dennodenní potřeby přitom Tereze asociuje prostředí města. Ulice se u ní stává módním molem, po kterém procházíme. Pracuje s dvojrozměrností povrchu trička a dostává do něj hloubku - prostor reálného města. Její „decadentky“ se objevují v negativu, zasažené sluncem, ponechává jim tak jejich temnost a individuální tajemství.

Honza Gruml aka Slakinglizard pracuje v kolekci Jen počkej zajíčku s klasickým pohádkovým příběhem Alenky - dívky na pomezí světa fantazie a ne tolik záživné reality. Jeho druhý motiv tematizuje melancholii okamžiků, kdy jisté je jen to, že se dokouří cigareta a dopije víno.

Každý z produktů vznikl v limitované edici 25 - 35 kusů a jako vždy je na výběr ze tří konfekčních velikostí.

Trika můžete zakoupit v online obchodě www.beaux.cz . Potřebujete-li trika nejdříve vyzkoušet, najdete je například na jarním CODE:MODE 19. - 22. dubna v obchodě Julius FashionShop.
 
www.beaux.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.