Share |

Netradiční módní značka BEAUX {bó} dnes startuje vernisáží výstavy

 

Nová značka BEAUX {bó} přichází na český trh s nezávislou módní tvorbou s cílem nabourat vžité předsudky o „triku s potiskem“ propojením současného výtvarného umění se streetwearem. Transformací výtvarných děl z pláten, grafik a zdí na oblečení kvalitních střihů a materiálů vznikají za aktivní účasti umělců ucelené autorské kolekce, každý měsíc nová.

Kolekce Jakuba a Lídy se vzájemně tématicky doplňují, to samé slibuje také společná výstava.  Zatímco Lída ve svých dílech upřednostňuje spíše fantazijní svět a romantiku nepoznaného,  „introvertní holčičí motivy“  jež ilustrují spíše emacionální stav než konkrétní postavy, Jakubovy impulzivní kresby odrážejí vlastní vzpomínky a zkušenosti transformované do pochmurné skutečnosti, se kterými však není nemožné se ztotožnit.

Vernisáž výstavy je spojená s prodejem BEAUX {bó} s 10% slevou.

 

Tisková zpráva:
 
 
Nová značka netradiční módy BEAUX {bó} představí na výstavě participujících umělců první dvě kolekce
ernisáž společné výstavy obrazů Jakuba Janovského a Lídy Smejkalové dnes v cafe galerii Decada uvede nový módní label BEAUX {bó}, který propojí výtvarné umění se street wearem. Na vernisáži bude možné zakoupit produkty prvních dvou autorských kolekcí Kolo kolo mlýnský a Stavění vzdušných zámků s 10% slevou.
BEAUX {bó} přichází na český trh s nezávislou módní tvorbou s cílem nabourat vžité představy o „triku s potiskem“.  Transformací výtvarných děl z pláten, grafik a zdí na oblečení kvalitních střihů a materiálů vznikají za aktivní účasti umělců ucelené autorské kolekce, každý měsíc nová.
Kolekce Jakuba a Lídy se vzájemně obsahově doplňují, to samé slibuje také společná výstava. Lída ve svých dílech upřednostňuje barevně líbivou estetiku, idealismus a fantasii před nelítostnou realitou, emoce zde ilustrují ženské postavy, vzory a detaily oděvu.  Jakubovy impulzivní kresby naproti tomu odrážejí skutečnosti které proběhly, vlastní vzpomínky a zkušenosti jsou transformované do pochmurné skutečnosti, se kterými ale není nemožné se ztotožnit. 
 
Ze zdi na triko
Jedním z použitých motivů pro Jakubovu kolekci se stala nástěnná kresba, která vznikla při příležitosti výstavy Ontogenie v tovární hale brněnské Zbrojovky na podzim roku 2010. Námětem kresby je  panenka (bezděčně pojmenovaná Cher -  ironie k populární zpěvačce), která tu zastupuje určitou lidskou krutost co v sobě hlavně malé děti mají ve vztahu k předmětům a často i živým bytostem (viz. medvídek). Přenosem na triko neztratil motiv na své autenticitě - i díky sítotiskové metodě, která umožňuje přenést na textil i nejjemnější detaily kresby. 
 
Vernisáž
čtvrtek 18. srpna 2011 od 19 hodin
cafe galerie DECADA, Vacínova 10, Praha 8
 
VÝSTAVA POTRVÁ DO 25. ZÁŘÍ 2011.
www.beaux.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.