Share |

Tip na knížku: David Nicholls – Otázka za deset

Argo

Prvotina autora bestseleru Jeden den je milé a hlavně čtivé retro!
 
Romantický příběh Jeden den, který zpopularizovala úspěšná filmová adaptace s Anne Hathaway a Jimem Sturgessem v hlavních rolích, proslavil anglického spisovatele a scénáristu i mimo jeho rodnou zemi.
 
Díky nakladatelství Argo se teď dostává českým čtenářům do ruky jeho prvotina Otázka za deset. A opět půjde o pořádnou (ale skvěle napsanou) romantiku!
 
Příběh se odehrává v polovině osmdesátých let a jeho hlavní postava, vědátor Brian Jackson, se přihlásí do vědomostní televizní soutěže. Jenže místo otázek mu v hlavě vrtá pohledná spolusoutěžící, filmová herečka Alice, která jako by ale pocházela z jiného světa.
 
Láska hory i ega přenáší, řekne si Brian a rozhodne se, že se Alice jen tak nevzdá a bude o ni bojovat tím, že vyhraje vědomostní soutěž. Kdo by totiž odolal šampionovi z televizní show?
 
Otázka za deset je milé a hlavně svižně a vtipně napsané retro, které sfouknete za jeden dlouhý zimní večer jedním dechem. Pokud se vám líbil Jeden den, je knižní debut Davida Nichollse povinnou záležitostí, pro nezasvěcené pak vhodným seznámením s vycházející hvězdou ostrovní literatury.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.