Share |

Tip na knihu: Žítkovské bohyně od Kateřiny Tučkové

foto: Host Brno

Nový román držitelky ceny Magnesia Litera za knihu Vyhnání Gerty Schnirch.

Příběh o ženské duši, magii a zasuté části naší historie.

Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti. Říkalo se jim bohyně a své umění si předávaly z generace na generaci. Dora Idesová patří k posledním z rodu žítkovských bohyní. Jejich umění se však nenaučila, vystudovala etnografii a rozhodla se napsat o nich rozsáhlou vědeckou studii. Na konci devadesátých let objeví v pardubickém archivu ministerstva vnitra operativní svazek StB vedený na vnitřního nepřítele — její tetu, bohyni Surmenu. Dora rozplétá osudy žítkovských žen a s překvapením zjišťuje, že ačkoli se sama bohyní nestala, je i ona nedílnou součástí tajemné tradice…
 
Dlouho očekávaný román o vědmách a léčitelkách z Bílých Karpat vyšel jako e-kniha ve středu 29. února. V tištěné podobě se titul objeví na pultech knihkupectví o deset dnů později, v pátek 9. března.

E-knihu Žítkovské bohyně si čtenáři budou moci od středy stahovat na stránkách Kosmas, eReading, Ráj knih, Martinus SK a Palmknihy. Její cena je stanovena na 189 Kč, tištěné vydání v pevné vazbě se bude prodávat za 329 Kč.

Trailer ke knize najdete na adrese: http://vimeo.com/36472888
 
www.hostbrno.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.