Share |

Právě vychází kniha Umění filmu, nejužívanější učebnice filmových studií

foto NAMU

Překlad devátého vydání legendární knihy amerických autorů Davida Bordwella a Kristin Thompsonové. Kniha poprvé vyšla v roce 1979 a od té doby se stala základní učebnicí pro obory filmových studií po celém světě. Vedle zájemců o filmová studia dokáže oslovit i širokou čtenářskou obec svým jasným, přehledným a systematickým výkladem fenoménu filmu. Kniha je doplněna ohromným množstvím obrazového materiálu, na němž je probíraná látka názorně předvedena. Čtenáři se nabízí jedinečná možnost porozumět základním tvůrčím filmovým kategoriím, jako jsou kamera, střih, zvuk apod., rozkrýt způsoby vyprávění příběhů, pochopit způsob fungování filmových žánrů.

Umění filmu: Úvod do studia formy a stylu
Autoři: David Bordwell a Kristin Thompsonová
Překlad: Petra Dominková, Václav Kofroň a Jan Hanzlík
Odborná redakce: Radomír Kokeš
Předmluva: Zdeněk Holý a Radomír Kokeš
Grafický design: Linda Dostálková
Prodejní cena: 1150 Kč
Formát: 200 x 250 mm
682 stran
celobarevné
flexovazba
příloha CD-ROM

Více o autorech

David Bordwell je bezpochyby nejvýznamnějším současným teoretikem filmu. Jak jeho odborné publikace zejména o hollywoodském filmu, tak i pedagogické práce dosáhly výrazného ohlasu, kdy ovlivnily řadu teoretiků i běžných zájemců o film. Je autorem velmi populárního blogu, kde hodnotí nejnovější filmovou produkci a komentuje aktuální dění na poli filmové teorie – http://www.davidbordwell.net.

Kristin Thompsonová je významná americká teoretička filmu specializující se především na aktualizaci klasických teorií ruského formalismu na film a na způsoby vyprávění v současné populární kinematografii. Je také amatérskou egyptoložkou a zúčastnila se expedice do Egypta.
Autoři jsou manželé a knihy pedagogického zaměření (Dějiny filmu: Přehled světové kinematografie a Umění filmu: Úvod do studia formy a stylu) jsou jejich společným dílem.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.