Share |

Tip na hru: 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie

foto: Leoš Skokan

DIVADLO POD PALMOVKOU
Studio Palmoffka a Divadlo F. X. Kalby
1000 VĚCÍ, CO MĚ SEROU ANEB TVOJE BÁBA JE KOMEDIE
Autor: Blog 1000 věcí, co mě serou
Režie: František Xaver Kalba
 
Studio Palmoffka a Divadlo F. X. Kalby uvede 28. listopadu 2014 v Rock Café premiéru divadelního sitcomu 1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie. Situační komedie vychází ze stejnojmenného blogu 1000 věcí, co mě serou a přenáší na jeviště nepříjemnosti každodenního života, které zažívá každý z nás. Ironický nadhled a humor ve vybraných fejetonech uleví každému divákovi s myšlenkou, že v tom vlastně není sám.
 
Premiéra je spojena s křtem nové knihy blogu 1000 věcí, co mě serou. Ve hře se představí Barbora Kubátová (Naivní divadlo Liberec), Jakub Albrecht (Divadlo F. X. Šaldy v Liberci) a Tomáš Dianiška (do června 2014 v angažmá v Divadle F. X. Šaldy v Liberci, v současné době působí v Divadle pod Palmovkou). Scéna a kostýmy Lucie Halgašová.
 
Štvou nás lidé a jejich chování, věci či situace? A máme se opravdu tak špatně, jak si myslíme? Řešíme opravdu důležité problémy?
 
Kultovní internetový blog, nositel prestižní ceny Křišťálová lupa, konečně na divadle. Život je krásnej, to jo. Ale i tak se najde spousta každodenních vopruzů, který dokážou otrávit celej den. A tak Achjo Bitch, Atilla Bič Boží a Curvekiller hejtujou na 1000 věcí, co mě serou; protože znáte to, když o těch věcech budou psát, tak se jim nějak uleví nebo co...
 
1000 věcí, co mě serou aneb tvoje bába je komedie vzniká pro Studio Palmoffka, jehož cílem je oslovit mladého diváka inscenacemi připravovanými tzv. přímo jim na tělo.
 
 
Divadlo F. X. Kalby je punkovou odnoží libereckého Divadla F. X. Šaldy. Již šest let vytváří své autorské inscenace, jejichž témata hledá u současné mladé generace. Nevyhýbá se kontroverzním a tabu tématům, pokud ještě takto můžeme v současné době něco nazvat. Problémy a neproblémy servíruje divákovi přímo – drsně až na kost přesto s vtipem, nadhledem a s hereckou grácií. Mezi oceněné hry patří například Mickey Mouse je mrtvý, která byla letos oceněna v soutěži mladých talentů Český tučňák v oboru divadla, hra LSDown byla nominována na Cenu Marka Ravenhilla 2013 za nejlepší českou inscenaci nového dramatického textu. K dalším počinům souboru patří každoročně pořádaný festival WTF nebo vydání knihy Divadlo F. X. Kalby: Texty.
 
Blog 1000 věcí, co mě serou ... one hate is never enough ... se inspiroval blogem 1000 Awesome Things, na kterém se Američan dělí o své každodenní radosti. Protože ovšem nejsou jen věci, co vás přes den pobaví a rozradostní, ale také spousty věcí, které vás na...: „Takže jsme založili 1000 věcí, co mě serou; protože znáš to, radost i starost jsou only real when shared, ... Ve světě plném Likes vám každý všední den přinášíme jeden Dislike.“
 
Večer plný neočekávaného bude zakončen afterparty DJ Daroot (eXperimental cabaret) a BUKKAKE brothers & sister.
Premiéra: 28. listopadu 2014, Rock Café, Národní 20, Praha 1 v 19:30
 
FB Divadlo F. X. Kalby
www.1000vecicomeserou.cz
www.divadlopodpalmovkou.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.