Share |

NoD uvede derniéru představení Ekvipáž o jedné nevydařené kariéře

foto: pořadatel akce

V neděli 2. listopadu od 20:00 proběhne v Experimentálním prostoru NoD derniéra dramatu, kterým se před 3 roky otevírala dramaturgie "Nudle pro jednoho herce". Inscenace Ekvipáž je brilantně napsané monodrama o dívce, litující svou nezdařenou uměleckou kariéru houslistky a vzdávající se teprve začatého plnohodnotného života. Za představením stojí trojice žen - umělkyň, které svoji kariéru chtějí vidět jinak.
 
Silný inscenační tým Ekvipáže tvoří režisérka Dana Račková, absolventka režie KALD DAMU, scénografka Tereza Sléhová a herečka Petra Majerčíková. Ekvipáž osobitým stylem vypráví příběh nadějné a nadané houslitky Elizabety Kleinové. Ta odchází z malé vesničky ve východním slovensku studovat hru na housle na pražskou konzervatoř, kde to i přes svůj talent nikdy nedotáhne dál, než na druhé housle v symfonickém orchestru.
 
Tzv. Nudle, kde mělo představení premiéru a bylo take pravidelně uváděno je původně nedivadelní prostor, který se nachází hned vedle divadelního sálu NoD. Místnost, která na první pohled připomíná spíše technický sklad nebo garáž, se při představení promění v dokonalé jeviště. Elizabeta zde vystupuje se svým pouzdrem na housle, které se postupem příběhu stává z rekvizity kulisou a na konec i celou místností.
 
Přijďte si toto netradiční představení naposledy užít!
 
Derniéra se odehraje v neděli 2. listopadu od 20:00 a proběhne po ní diskuze s autory - pohled do historie inscenace. Vstupenky je možné zakoupit na webu GoOut (zde) nebo přímo vNoD každý všední den od 16:00 do 20:00. Teaser tady.
 
 
nod.roxy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.